Σάββατο 1 Φλεβάρη 2020 - Κυριακή 2 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Τρέχει» για λογαριασμό του κεφαλαίου το αντιλαϊκό σχέδιο για τη ΛΑΡΚΟ

Με νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζεται να καταθέσει την ερχόμενη βδομάδα στη Βουλή, η κυβέρνηση «τρέχει» για λογαριασμό του κεφαλαίου το αντιλαϊκό της σχέδιο για τη ΛΑΡΚΟ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης, σε άτυπη ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών την Παρασκευή 31/1 ανέφερε ότι μέσα στην επόμενη βδομάδα θα καταθέσει τροπολογία που θα προβλέπει την εφαρμογή του πτωχευτικού κώδικα για τη ΛΑΡΚΟ και θα προβλέπει εκκαθάριση εν λειτουργία, προκειμένου από εκεί και πέρα να προχωρήσει η πώληση στοιχείων της επιχείρησης κομμάτι κομμάτι, εργοστάσιο, μεταλλεία κ.λπ.

Ο Κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει καμία δέσμευση για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων, λέγοντας ότι αυτό... «θα ήταν κρατική ενίσχυση», ενώ ανέφερε με νόημα ότι «θα πρέπει να δούμε και το μισθολόγιο».

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, αρνήθηκε την ίδια μέρα να προσέλθει στη Βουλή για να απαντήσει σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ που έχει κατατεθεί από τις 21 Γενάρη. Ηταν μάλιστα η δεύτερη φορά που μένει αναπάντητη η Επίκαιρη Ερώτηση, καθώς ο υπουργός δεν προσήλθε για να απαντήσει και στις 24 Γενάρη.

Ο Χρ. Σταϊκούρας επικαλέστηκε μάλιστα «αναρμοδιότητα», ενώ ο ίδιος είχε απαντήσει γραπτά σε απλή Ερώτηση με το ίδιο περιεχόμενο που είχε καταθέσει το ΚΚΕ στις 10 Γενάρη. Στην εν λόγω γραπτή απάντηση που διαβίβασε στη Βουλή στις 28/1, επαναλαμβάνει τα γνωστά προσχήματα, ότι δηλαδή «βάσει του ενωσιακού Δικαίου κρατικών ενισχύσεων, καθώς και του ν. 4152/13 (υποπαρ. Β. 10 παρ. 4) δεν επιτρέπεται η καταβολή νέας κρατικής ενίσχυσης σε επιχειρήσεις εις βάρος των οποίων εκκρεμεί ανάκτηση παράνομης κρατικής ενίσχυσης βάσει απόφασης της ΕΕ ή του ΔΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ