Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΟΙΩΤΙΑ - ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Με τρακτέρ στις πλατείες

Με τα τρακτέρ τους ζέσταναν χτες για αρκετές ώρες την παγωμένη ατμόσφαιρα στο κέντρο της Θήβας, οι αγωνιζόμενοι αγρότες της Βοιωτίας.

Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί να γίνει στην κεντρική πλατεία της Θήβας, αλλά λόγω της κακοκαιρίας η συγκέντρωση και οι ομιλίες έγιναν στο δημαρχείο της πόλης. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ορχομενού Χ. Πανάγου, ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Λιβαδειάς Γ. Ανέστης και ο πρόεδρος της ΟΑΣ Βοιωτίας Φ. Μελισσάρης. Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Απ. Δελαβέκουρας, πρόεδρος της ΕΓΣ Θήβας, ο Σταμ. Κανκιάσας, πρόεδρος της ΕΓΣ Λιβαδειάς. Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών, εξέφρασαν ο νομάρχης Βοιωτίας, ο δήμαρχος Θήβας Αλ. Κοφίνης (δήλωσε ότι τα αγροτικά προβλήματα θα συζητούνταν στο απογευματινό Δημοτικό Συμβούλιο και θα έβγαινε ψήφισμα συμπαράστασης), η ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ, ο Γ. Κατσιμπάρδης, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Ευαγγ. Μπασιάκος, βουλευτής της ΝΔ, και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και μαζικών φορέων.

Αμέσως μετά το τέλος των χαιρετισμών εγκρίθηκε ψήφισμα της συγκέντρωσης, ενώ η Συντονιστική Επιτροπή θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη για να καθορίσει την κλιμάκωση του αγώνα.

Μεγαλύτερο από τα προηγούμενα ήταν το συλλαλητήριο που έκαναν χτες οι αγρότες της Φθιώτιδας στη Λάμια. Υπό συνθήκες πολιτικού ψύχους πλήθος αγροτών από όλες σχεδόν της περιοχές του νομού, με τη συνοδεία πολλών τρακτέρ πραγματοποίησαν μια μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία. Στη συνέχεια υπό τους ήχους των μαρσαρισμάτων και των κορναρισμάτων των τρακτέρ, ακολούθησε πορεία στην Περιφέρεια, όπου επιδόθηκε το ψήφισμα. Στη συγκέντρωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κ. Μπασδέκης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών Φθιώτιδας, ενώ επίσης μίλησαν και οι πρόεδροι των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Λαμίας και Αταλάντης, καθώς και ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ελαιοπαραγωγών Στυλίδας. Μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες θα γίνει σύσκεψη ώστε να αποφασιστεί η παραπέρα πορεία του αγώνα των αγροτών της Φθιώτιδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ