Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΧΟΛΕΙΑ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Πυκνώνουν τα περιστατικά αστυνομικής παρουσίας

Την εφόρμηση αστυνομικών σε προαύλιο σχολείου και μάλιστα εν ώρα μαθήματος καταγγέλλουν οι Κομματικές Οργανώσεις Αγίων Αναργύρων Αττικής του ΚΚΕ, αναφερόμενοι στο περιστατικό που συνέβη προχτές στο 3ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων, όπου η Αστυνομία αναζητούσε ανήλικο μαθητή εν ώρα μαθήματος, στο πλαίσιο έρευνας για κλοπή δικύκλου που έγινε την προηγούμενη μέρα σε σχολείο της περιοχής. «Τέτοιες πρακτικές, με εφορμήσεις αστυνομικών εν είδει "Ράμπο" σε σχολικά προαύλια, είναι απαράδεκτες», σημειώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις.

Για το θέμα αυτό έγινε παρέμβαση στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων από την Αθανασία Ζαρκαδούλα, Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ, και τον Θοδωρή Σκολαρίκο, δημοτικό σύμβουλο Αγίων Αναργύρων - Καματερού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Σε συνάντησή τους με τον διοικητή Ασφαλείας, ενημερώθηκαν για το περιστατικό. Οπως είπε, στο περιστατικό ενεπλάκη η ομάδα ΔΙΑΣ και οι αστυνομικοί, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει, απευθύνθηκαν στην διευθύντρια του σχολείου και στη συνέχεια προσήγαγαν τον μαθητή στο Τμήμα Ασφαλείας. Η αντιπροσωπεία επισήμανε ότι τα σχολεία δεν είναι ένας οποιοσδήποτε χώρος για να γίνονται τέτοιες ενέργειες και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για το θέμα αυτό.

Το παραπάνω έρχεται να προστεθεί σε ένα σκηνικό όπου φαίνεται να πυκνώνουν τα περιστατικά αστυνομικής παρουσίας σε σχολεία και πανεπιστήμια, όταν μάλιστα αναπτύσσονται διεκδικήσεις ενάντια στα προβλήματα που γεννά η πολιτική στην Παιδεία. Είναι πρόσφατη η κλήση των εκλεγμένων μαθητών του 15μελούς του 1ου Λυκείου Χολαργού και των γονιών τους από την Αστυνομία, στο πλαίσιο δήθεν αστυνομικής έρευνας. Στην ίδια περιοχή, αποκαθηλώθηκε παρουσία του αντιδημάρχου Καθαριότητας το πανό που ανάρτησε ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Νηπιαγωγείου, στο πλαίσιο των διεκδικήσεών του για τα ζητήματα της πρωινής καθαριότητας των σχολείων και έλλειψης μόνιμου βοηθητικού προσωπικού, ενώ έπειτα από την επανατοποθέτηση του πανό από τους Συλλόγους έγιναν τηλεφωνικές συστάσεις από την Αστυνομία στον πρόεδρο του ενός Συλλόγου και μέλος του ΔΣ της Ενωσης Γονέων της περιοχής.

Στο ίδιο διάστημα, γονείς των μαθητών του 6ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας έλαβαν από τη διεύθυνση του σχολείου μήνυμα με παραινέσεις να «εποπτεύσουν» τα παιδιά τους, προκειμένου να μη διωχθούν για παραμέληση. «Σας παρακαλώ θερμά, εποπτεύστε τα παιδιά σας ώστε να ομαλοποιηθεί αυτή η κατάσταση και να προλάβουμε τα χειρότερα. Ο νόμος είναι σαφής: Διώκονται οι γονείς για παραμέληση ανηλίκων», αναφέρεται. Για το θέμα έγιναν παρεμβάσεις από εκπροσώπους της Ενωσης Γονέων, του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο για στήριξη του αγώνα των μαθητών για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς. «Καταδικάζουμε την ένταση του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας από την κυβέρνηση και ορισμένους διευθυντές ενάντια στις δίκαιες διεκδικήσεις των μαθητών και των γονιών τους», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, την περασμένη Δευτέρα υπήρξε παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο του πεζόδρομου εντός του Παντείου Πανεπιστημίου. Οπως κατήγγειλαν οι ΚΟΒ Παντείου του ΚΚΕ και η Τομεακή Οργάνωση Παντείου της ΚΝΕ, οι δυνάμεις καταστολής βρίσκονταν προκλητικά στο χώρο, επικαλούμενες «εντολή από τα κεντρικά»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ