Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέα κινητοποίηση ενάντια στη μετακίνηση σχολικών μονάδων

Σε νέα κινητοποίηση σήμερα Παρασκευή, στη 1 το μεσημέρι στην Περιφερειακή ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας και τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 έως τις 14.00 για τον πρωινό κύκλο και από τις 14.00 έως τις 17.00 για τον απογευματινό, προχωρά η Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, κλιμακώνοντας τον αγώνα ενάντια στη σχεδιαζόμενη διάλυση των σχολικών μονάδων του συγκροτήματος Κλεάνθους 30. Επίσης, το απόγευμα θα περιληφθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ που θα γίνει στο 20ό ΓΕΛ.

Το ΔΣ της Δ' ΕΛΜΕ εμμένει στην αρχική του θέση για μη μετακίνηση των σχολείων. Οποια εργασία γίνει να γίνει με τα σχολεία ανοιχτά. Και τονίζει ότι «τα διλήμματα που βάζει ο Δήμος και η Περιφερειακή Διεύθυνση ή έργο και σχολεία με πρόχειρες λύσεις ή καθόλου έργα, δεν μπορούμε να τα θεωρήσουμε καν προτάσεις. Για μας δεν υπάρχει η λογική που υποστηρίζει ότι όλα είναι θέμα κόστους - οφέλους όσο αφορά το σχολείο, τους μαθητές μας και τους εργαζόμενους».

Καταγγέλλει ότι το ζήτημα της ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων χρησιμοποιείται προσχηματικά, έτσι ώστε να υλοποιηθεί σχέδιο για τη συνολική αναδιάταξη των σχολικών μονάδων (με συγχωνεύσεις σχολείων, συμπήξεις τμημάτων κ.τ.λ.) της περιοχής στο πλαίσιο των αντιλαϊκών κατευθύνσεων όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων. Και όπως αναφέρει, «προεξάρχων στην προσπάθεια συνολικής συρρίκνωσης των σχολικών μονάδων αναδεικνύεται ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας που με την πρόταση που κατέθεσε παίρνει τη σκυτάλη και ανοίγει το δρόμο για τις αντιδραστικές αναδιατάξεις, που αν περάσουν θα αποτελέσουν τον οδηγό έτσι ώστε η ενεργειακή αναβάθμιση, που θα εφαρμοστεί και σε άλλες σχολικές μονάδες, να χρησιμοποιηθεί ως το κατάλληλο άλλοθι για συγχωνεύσεις σε όλη την περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης τουλάχιστον».

Το ΔΣ της Δ' ΕΛΜΕ καλεί τον δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους να μη γίνουν συνένοχοι στην κυβερνητική προσπάθεια συγχώνευσης σχολικών μονάδων και της συνολικής υποβάθμισης της δημόσιας Παιδείας που θα προκύψει από αυτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ