Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αξιοποιεί την αθώωσή του ο Τραμπ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η προχτεσινοβραδινή αθώωση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη δίκη που έστησαν οι Δημοκρατικοί αντίπαλοί του στη Γερουσία αναμένεται να αξιοποιηθεί στο έπακρο από τον ίδιο και το τμήμα του κεφαλαίου που τον στηρίζει για την κούρσα των προεδρικών εκλογών φέτος το Νοέμβρη. Οι Δημοκρατικοί, έχοντας και τη στήριξη του Ρεπουμπλικάνου Μιτ Ρόμνεϊ, δεν κατάφεραν να τον αποπέμψουν με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και της παρεμπόδισης του έργου του Κογκρέσου για την υπόθεση της «απειλής» του στον Ουκρανό Πρόεδρο να του κόψει τη στρατιωτική βοήθεια ...αν δεν αρχίσει έρευνα ενάντια στον γιο του αντιπάλου του, Τζο Μπάιντεν (που έχει μπίζνες στην Ουκρανία).

Χτες ο Τραμπ, στο πλαίσιο της ενδοαστικής αντιπαράθεσης, επέκρινε τους αντιπάλους του ότι «προτάσσουν τα συμφέροντά τους πριν από εκείνα της σπουδαίας χώρας μας» και τους περιέπαιξε ότι θα είναι «αιώνιος Πρόεδρος». Προτάσσοντας το πρωτοσέλιδο της «Ουάσιγκτον Ποστ» - που στηρίζει τους Δημοκρατικούς - για την αθώωσή του, είπε ότι νίκησε και ότι οι κατηγορίες που του είχαν προσάψει για τη Ρωσία «ήταν μ...κίες».

Το τοπίο πολιτικής έντασης συμπλήρωσε αργότερα ο προεδρεύων της επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος στην Αϊόβα, Τομ Πέρεζ, που ζήτησε την επανεξέταση, λόγω λαθών, των αποτελεσμάτων των προκριματικών εσωκομματικών εκλογές που διεξήχθησαν τη Δευτέρα. Υπονόησε ότι ευνοήθηκαν συγκεκριμένοι υποψήφιοι, π.χ. ο μέχρι πρότινος άγνωστος 38χρονος δήμαρχος σε πόλη της Ιντιάνα, Πιτ Μπούτιτζετζ (που δηλώνει ομοφυλόφιλος). Ο εν λόγω εμφανίστηκε οριακά πρώτος με 26,2% έναντι του σοσιαλδημοκράτη κυβερνήτη του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς, που ήρθε δεύτερος με 26,1%. Επίσης έγινε γνωστό ότι ο δισεκατομμυριούχος Μ. Μπλούμπεργκ θα μπει στην κούρσα της διεκδίκησης του χρίσματος από τη λεγόμενη «σούπερ Τρίτη», στις 3 Μάρτη, όπου 14 πολιτείες ψηφίζουν εκλέκτορες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ