Τρίτη 11 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρωτοβουλίες για την κυριακάτικη αργία και το ωράριο

Εξω από το κατάστημα της επιχείρησης «Jumbo» βρέθηκε και την περασμένη Κυριακή το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, μαζί με άλλα σωματεία και φορείς, συνεχίζοντας τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στο άνοιγμα του καταστήματος όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Να σημειωθεί ότι παρά την πρόταση των συνδικαλιστών της ΔΑΣ για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στα «Jumbo», η πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) ήταν αρνητική και πρότεινε «διαβούλευση» με τον αντιπεριφερειάρχη και προκήρυξη απεργίας «κάπου» μέσα στο επόμενο διάστημα.

«Δεν μας προκαλεί βέβαια έκπληξη καθώς και από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις φάνηκε ξεκάθαρα πως δεν μπορούν και δεν θέλουν να ηγηθούν των κινητοποιήσεων, δεν μπορούν να συσπειρώσουν δυνάμεις για να περιφρουρήσουν καμία απεργία», σημειώνει το Σωματείο και καλεί τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας.

Κέρκυρα: Καλούν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Σε μαζική παρουσία στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων την Κυριακή 16/2, στις 10 π.μ., (Αλυκές Ποταμού) καλούν ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Παγκερκυραϊκός Σύνδεσμος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων.

Οι δύο φορείς, που πραγματοποίησαν κοινή σύσκεψη με θέμα το ωράριο και την αργία της Κυριακής, θα θέσουν στη συνεδρίαση ζήτημα σχετικά με τους νόμους και τις διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο και την απόφαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Συγκεκριμένα, η περιφερειακή αρχή (με ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΕ) είχε υπερψηφίσει το 2018, μετά από πρόταση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι στις 12 τα μεσάνυχτα από 1/5 έως 31/10 κάθε έτους. Οι δύο φορείς ζητούν να καταργηθεί η απόφαση αυτή, στο πλαίσιο του αγώνα τους για κατάργηση όλων των νόμων και διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο και για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ