Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Νέα κρούσματα αυταρχισμού και εκφυλισμού από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Κλιμάκιο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ περιόδευσε την Τρίτη στο ίδρυμα, στη Σίνδο

Από την περιοδεία στη Σίνδο
Από την περιοδεία στη Σίνδο
Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο στη Σίνδο (ΔΙΠΑΕ, πρώην ΤΕΙ Θεσσαλονίκης) περιόδευσε το μεσημέρι της Τρίτης κλιμάκιο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης του Κόμματος, Λεωνίδα Στολτίδη, όπου και συζήτησε με τους διοικητικούς εργαζόμενους για τα πρόσφατα περιστατικά εκφυλισμού και τραμπουκισμού από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αλλά και τη μεγάλη σημασία της απεργιακής μάχης για το Ασφαλιστικό.

Ο Λ. Στολτίδης εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στο διοικητικό προσωπικό του ιδρύματος, το οποίο προχώρησε τη Δευτέρα σε τρίωρη στάση εργασίας, αντιδρώντας έτσι σε περιστατικό τραμπουκισμού και εκφοβισμού εργαζόμενης από στέλεχος της κυβερνητικής φοιτητικής παράταξης στο ΔΙΠΑΕ. Η εργαζόμενη δέχτηκε επίθεση με βρισιές και απειλές, καθώς αρνήθηκε να παραδώσει λίστα με ονόματα και άλλα προσωπικά δεδομένα φοιτητών, όπως τηλέφωνα, διευθύνσεις κ.λπ., σε φοιτητή φερόμενο ως εκλεγμένο σε έναν φοιτητικό σύλλογο που δεν αποδεικνύεται από πουθενά πως όντως υπάρχει.

Ταυτόχρονα, όπως σημειώνουν και σε ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στο ΔΙΠΑΕ, πολλά ερωτήματα και ανησυχίες, ιδιαίτερα σε φοιτητές, δημιουργεί το γεγονός ότι η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (εδώ και χρόνια αυτοδύναμη στο πρώην ΤΕΙ Θεσσαλονίκης) κατάφερε να συλλέξει τα προσωπικά δεδομένα των φοιτητών. Τα στοιχεία αυτά, όπως καταγγέλλει η ανακοίνωση, βρέθηκαν στα χέρια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ «με την απλή κατάθεση αιτήματος στην προσωρινή διοικούσα Επιτροπή του ΔΙΠΑΕ με τη σφραγίδα κάποιου ανύπαρκτου Συλλόγου Φοιτητών ΔΙΠΑΕ για να παραδοθούν οι λίστες όλων των φοιτητών του Ιδρύματος ενόψει διενέργειας εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων των φοιτητών στα συλλογικά όργανα Διοίκησης, εκλογές που δεν έχουν καν προκηρυχθεί (!)». Σύμφωνα με πληροφορίες, στις Γραμματείες των τμημάτων δεν έχει κατατεθεί κανένα νόμιμο καταστατικό συλλόγου φοιτητών ΔΙΠΑΕ. Παράλληλα, τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του ΔΙΠΑΕ σε συνάντησή τους με το συντονιστικό φοιτητών της Σχολής Μηχανικών, δήλωσαν άγνοια για το περιστατικό.

Στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους, ο Λ. Στολτίδης ανέφερε σχετικά με το περιστατικό που προκάλεσε την αντίδραση του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων, πως «οι μηχανισμοί βίας και αυταρχισμού δεν έχουν καμία θέση στα πανεπιστήμια και εμείς θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να καταπολεμηθούν». Ακόμα, κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 18 Φλεβάρη, τονίζοντας πως αποτελεί αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους η διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης.

Στην ανακοίνωσή τους, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στο ΔΙΠΑΕ καταγγέλλουν την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πως «έχει διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στον πλήρη εκφυλισμό και τη διάλυση των Συλλόγων», επιστρατεύοντας «τακτικές νοθείας και τρομοκρατίας, προκειμένου να εξασφαλίσει την κυριαρχία της στις αρχαιρεσίες των Συλλόγων και να προχωρά ανεμπόδιστα το σχέδιό της», αναδεικνύοντας έτσι πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και καλούν την κυβερνητική παράταξη να απαντήσει:

  • «Με ποια διαδικασία και πότε συγκροτήθηκε Σύλλογος Φοιτητών ΔΙΠΑΕ; Ποια είναι τα όργανα και οι εκπρόσωποί του; Υπάρχει εντέλει τέτοιος Σύλλογος ή είναι ακόμα ένας σύλλογος - φάντασμα που αρέσκεται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να εμφανίζει;
  • Με ποιανού απόφαση και κυρίως με ποιο δικαίωμα παραχωρήθηκαν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία των φοιτητών σε κάποιους "αγνώστους", φερόμενους ως εκπροσώπους τους;
  • Για ποιο σκοπό εντέλει θέλει η ΔΑΠ τα στοιχεία αυτά των φοιτητών, πώς προτίθεται να τα αξιοποιήσει; Σκοπεύει να τα εντάξει στους μηχανισμούς εκβιασμών και ρουσφετιών που στήνει όλα αυτά τα χρόνια;».

Και καταλήγει: «Απέναντι σε όλα αυτά, οι φοιτητές έχουμε να βαδίσουμε έναν δρόμο: Αυτόν του ανυποχώρητου αγώνα, της συλλογικής οργάνωσης και διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας για ολοκληρωμένη μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα.

Αυτά τα φαινόμενα εκφυλισμού τονίζουν ακόμα περισσότερο την ανάγκη οργάνωσης των φοιτητών, την ανάγκη συγκρότησης Συλλόγων Φοιτητών που θα λειτουργούν, θα αποτελούν βήμα συζήτησης των φοιτητών, θα οργανώνουν την πάλη τους ενάντια στις πολιτικές κυβερνήσεων - ΕΕ, που εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο και μας θέλουν θεατές στη σφαγή των δικαιωμάτων μας.

Οποια και να είναι τα σχέδιά τους, να γνωρίζουν ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Οι ίδιοι οι φοιτητές με τον αγώνα μας είναι ώρα να βάλουμε τέλος σε αυτά τα φαινόμενα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ