Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Φλεβάρης στα Στέκια της Αθήνας

Πλούσιο είναι και το Φλεβάρη το πρόγραμμα στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Αθήνα (Τροίας 36, Βικτώρια, τηλ. 210 88 23 674).

Συγκεκριμένα:

Σάββατο 15 Φλεβάρη στις 19.30: «Ο γάμος του μπαρμπα-Γιώργου». Παράσταση Καραγκιόζη για ενήλικες από τον Ηλία Μαρκαντώνη.

Τετάρτη 19 Φλεβάρη στις 21.00: Συναυλία - αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι με τους Στάθη Δρογώση και Μανώλη Φάμελλο. Οι δύο τραγουδοποιοί σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα με αντιφασιστικά, εργατικά και αντιπολεμικά τραγούδια από όλο τον κόσμο. Τραγούδια - ύμνοι της αμερικανικής εργατικής τάξης, της χειραφέτησης των μαύρων, τραγούδια που χρωμάτισαν αλλά και ενέπνευσαν τη δεκαετία του '60 κινήματα κοινωνικών δικαιωμάτων. Κι έπειτα, από τη δική μας όχθη του ωκεανού, τα τραγούδια του ισπανικού εμφυλίου, της ιταλικής και της γαλλικής αντίστασης στον φασισμό, γερμανικοί ύμνοι της εποχής των σπαρτακιστών, αλλά και ελληνικά αντιστασιακά και δημοτικά. Τραγούδια που σήμερα όμως δεν ακούγονται καθόλου γραφικά και μακρινά... Γιατί είναι πλασμένα από την αγωνία και την ελπίδα των απλών καθημερινών ανθρώπων. Αλλά και την ψυχή μεγάλων μουσικών (γνωστών και άγνωστων) που έσπασαν τη «μοναξιά του καλλιτέχνη», ύψωσαν την φωνή τους και σήκωσαν στην πλάτη τους τις προσδοκίες ολόκληρων λαών...

Τετάρτη 26 Φλεβάρη στις 19.30: «Στα ίχνη μιας λογοτεχνίας "χρήσιμης" για τη σύγχρονη εποχή: Ο Ρίτσος του Μεσοπολέμου», παρουσίαση από τον Ντίνο Τζαβάρα, μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού του ΚΣ της ΚΝΕ.

Παρασκευή 28 Φλεβάρη από τις 20.30: Γλέντι από την ομάδα παραδοσιακών χορών με ζωντανή μουσική.

Στο Μενίδι

Αντίστοιχα, στο Στέκι της ΚΝΕ στο Μενίδι (κεντρική πλατεία 6) για το μήνα Φλεβάρη προγραμματίζονται τα εξής:

Σάββατο 15 Φλεβάρη: Στις 19.30 προβολή ταινίας.

Σάββατο 22 Φλεβάρη: Στις 19.00 πάρτι για παιδιά από την ομάδα «κόκκινο Αερόστατο» του Στεκιού.

Σάββατο 29 Φλεβάρη: Στις 20.00 αποκριάτικο πάρτι μασκέ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ