Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέα συγκέντρωση για το σχολικό συγκρότημα της Κλεάνθους

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν σήμερα μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, αντιδρώντας στη διάλυση των σχολείων που στεγάζονται στο συγκρότημα της οδού Κλεάνθους προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων. Στις 11 π.μ. είναι προγραμματισμένη νέα συνάντηση γονιών και εκπαιδευτικών με τη διοίκηση του δήμου και η Δ' ΕΛΜΕ προκήρυξε στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ.) για να διευκολύνει τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση.

Μέσα από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες εκπρόσωποι της Δ' ΕΛΜΕ, των Συλλόγων Γονέων και της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εκφράστηκε η ξεκάθαρη θέση ότι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς απαιτούν να γίνει το έργο γιατί είναι αναγκαίο και χρήσιμο, αλλά με τα σχολεία ανοιχτά σε λειτουργία, μετά από τροποποίηση της σχετικής μελέτης.

Θυμίζουμε ότι στο σχολικό συγκρότημα της Κλεάνθους στεγάζονται 5 σχολεία με περίπου 900 μαθητές: Το 2ο και 4ο Γυμνάσιο, το 20ό Λύκειο και δύο πειραματικά (Γυμνάσιο και Λύκειο). Γονείς και εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν ότι με την πρόταση της διοίκησης του δήμου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για διασπορά των μαθητών σε 14 άλλα σχολικά κτίρια της ευρύτερης περιοχής χτυπιούνται τα παιδαγωγικά δικαιώματα όλων των μαθητών όλων των σχολείων, καθώς δεν θα μείνει καμία σχολική μονάδα ανεπηρέαστη.

Στο μεταξύ, χτες η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων και των αντιδράσεων που έχουν ξεσηκωθεί, αποφάσισε να πετάξει το μπαλάκι στο δήμο, ανακοινώνοντας ότι υιοθετεί την πρόταση των γονέων να γίνουν εργασίες με παράλληλη λειτουργία των σχολείων, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό.

Το απόγευμα έγινε γνωστό ότι η Οικονομική Επιτροπή του δήμου αποφάσισε τη ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, προκειμένου να διερευνηθεί αν μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις στη μελέτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ