Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δράση για την επίλυση των κοινών οξυμένων προβλημάτων

Κινητοποίηση στην ΚΤΥΠ για τα σχολικά κτίρια στις 19 Φλεβάρη

Στο πλαίσιο των διεκδικήσεων για σύγχρονα και ασφαλή κτίρια, που θα καλύπτουν τις ανάγκες, η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους της Περιφέρειας σε συγκέντρωση έξω από την «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚτΥπ), την Τετάρτη 19 Φλεβάρη, στις 9 το πρωί.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων ήταν από τα θέματα που αναδείχτηκαν στην ετήσια τακτική σύσκεψη της Ομοσπονδίας που έγινε την Κυριακή 9 Φλεβάρη, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, με συμμετοχή αντιπροσώπων και μελών Διοικητικών Συμβουλίων από 37 Ενώσεις Γονέων της Αττικής.

Οπως σημειώνει το ΔΣ της Ομοσπονδίας, «το κύριο θέμα που απασχόλησε τη σύσκεψη ήταν η αναβάθμιση του ρόλου των Συλλόγων Γονέων με ιδιαίτερη έμφαση στη μαζικότητα και τη διεκδίκηση σαν απαραίτητα στοιχεία για την επίλυση των ολοένα και πιο οξυμένων προβλημάτων της Παιδείας στην Περιφέρειά μας και τη χώρα μας».

Παράλληλα, από τις ομιλίες των αντιπροσώπων αναδείχθηκε για μία ακόμα φορά ότι τα προβλήματα που απασχολούν τις Ενώσεις Γονέων της Περιφέρειας Αττικής είναι κοινά, σε τομείς όπως:

Το κτιριακό, «με σχολεία που δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας και λειτουργίας, με παντελή έλλειψη αντισεισμικής θωράκισης και με την κυβέρνηση έτοιμη να ξεζουμίσει ακόμα περισσότερο τις τσέπες μας μέσω των ΣΔΙΤ για νέα σχολεία και νηπιαγωγεία.

Η Ειδική Αγωγή, όπου πολλαπλασιάζονται τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες χωρίς την απαραίτητη παράλληλη στήριξη μέσα στην τάξη.

Οι ελλείψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Η ολοένα και αυξανόμενη απαίτηση των διευθυντών των σχολείων για οικονομική ενίσχυση από τους Συλλόγους Γονέων, την ίδια στιγμή που έχουν μειωθεί δραματικά οι επιχορηγήσεις των σχολικών επιτροπών.

Τα ολοένα αυξανόμενα έξοδα των γονιών για φροντιστήρια ακόμα και από το Δημοτικό».

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας δεσμεύτηκε να συντονίσει τη δράση των Ενώσεων γύρω από τα παραπάνω ζητήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ