Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γιορτάζουν οι The Worksongs Project

Την Πέμπτη 5 Μάρτη οι The Worksongs Project συμπληρώνουν τέσσερα χρόνια καλλιτεχνικής παρουσίας και τα γιορτάζουν στις 21.30 στο «Ιλιον Plus» (Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα), τραγουδώντας παρέα με φίλους εκλεκτούς τραγούδια της δουλειάς από όλο τον κόσμο. Παρέα τους θα τραγουδήσουν οι Στάθης Δρογώσης, Νατάσσα Μουσάδη και το πολυφωνικό σχήμα «Ωδική Βοήθεια» (Τζίνα Καρδιόλακα, Φεβρωνία Ρεϊζίδου, Κατερίνα Σέγκου).

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Τραγούδια της δουλειάς στη διεθνή λαογραφία ονομάζονται εκείνα που είτε αναφέρονται σε εργασίες είτε τις συνοδεύουν. Τα δεύτερα, μέσα από πλήθος θεμάτων, είχαν ως στόχο να συντονίσουν μια ομαδική εργασία, όπως για παράδειγμα την κωπηλασία, ή απλά με τη συντροφιά τους να ανεβάσουν τη διάθεση και την παραγωγικότητα.

Η μουσική παράσταση περιλαμβάνει κάθε φορά μια ξεχωριστή επιλογή μελωδιών, ταξιδεύοντας στις έξι ηπείρους. Πρόκειται για ένα ταξίδι που φιλοδοξεί να εμφανίσει τις ομοιότητες στη δραστηριότητα και κατ' επέκταση στον τρόπο σκέψης των ανθρώπων της δουλειάς όλου του κόσμου.

Το σχήμα συναποτελούν οι: Λεωνίδας Ζαγαρέλος, Δημήτρης Λιάσκος, Περικλής Μαλακατές, Αποστόλης Μωραΐτης, Βαγγέλης και Δημήτρης Στεφανής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ