Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΣΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εκδήλωση υποδοχής νέων μελών και γνωριμίας με την ΚΝΕ

Ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ και Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Κ. Μακεδονίας της ΚΝΕ
Ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ και Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Κ. Μακεδονίας της ΚΝΕ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η εκδήλωση υποδοχής νέων μελών και γνωριμίας με την ΚΝΕ, που οργάνωσε η Περιφερειακή Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης στο χώρο εκδηλώσεων «The meeting point».

Τίτλος της εκδήλωσης ήταν το απόσπασμα της επιστολής του Αρη Βελουχιώτη στον «Ριζοσπάστη»: «Αν στη ζωή μου υπάρχει ένα σημείο που με συγκίνηση και με υπερηφάνεια γυρίζω και βλέπω, είναι ακριβώς η εποχή που μπήκα στο Κομμουνιστικό Κόμμα».

Η εκδήλωση άρχισε με προβολή βίντεο για τον χαρακτήρα της ΚΝΕ, ενώ ακολούθησαν παρεμβάσεις από δύο νέα μέλη της Οργάνωσης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ και Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Κ. Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Ο Θ. Σγούρος άνοιξε την ομιλία του τονίζοντας πως οι περισσότεροι από τους νέους που βρίσκονταν στην αίθουσα επέλεξαν «σε μια περίοδο που όλα φαίνονται στάσιμα, που φαινομενικά τίποτα δεν αλλάζει και ο αντίπαλος εμφανίζεται πανίσχυρος, να παλέψουν για αυτό που δείχνει αδύνατο. Εκλεισαν τα αυτιά τους σε όσους τους λένε ότι αυτό που παλεύετε είναι ουτοπικό και προχώρησαν μπροστά».

Συνέχισε αναφερόμενος στη φαινομενική στασιμότητα των πραγμάτων που απογοητεύει μεγάλο κομμάτι της νεολαίας. Πρόσθεσε ωστόσο πως στην πραγματικότητα τίποτα δεν είναι στάσιμο, σημειώνοντας για παράδειγμα ότι το τελευταίο εξάμηνο έχουν πραγματοποιηθεί συγκλονιστικές κινητοποιήσεις μαζών σε πολλές γωνιές της Γης, όπως η Χιλή, η Γαλλία, ο Λίβανος και η Ινδία.


Μεταξύ άλλων στάθηκε στις σύγχρονες τεχνολογικές και επιστημονικές δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα, οι οποίες σε μια νέα κοινωνία, όπου δεν θα μπαίνει εμπόδιο το κέρδος, έχοντας απαλλαγεί από τα λίγα παράσιτα που κυριαρχούν στην κοινωνική και οικονομική ζωή, «θα έχουν μόνο ένα όριο: Τον ουρανό!».

Προηγουμένως, η Ελένη Σταϊνού, φοιτήτρια στο Τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ, και ο Γιάννης Φιλιππίδης, φοιτητής στο Μαθηματικό, καλωσόρισαν τα νέα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και μοιράστηκαν μαζί τους το πώς γνώρισαν την ΚΝΕ και τους λόγους που τους οδήγησαν στην οργανωμένη ζωή.

«Η ΚΝΕ είναι η μόνη που ήταν πάντα δίπλα στις ανάγκες των φοιτητών προσπαθώντας να δείξει την πραγματική διέξοδο στο σήμερα, χωρίς να συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο απ' την ευημερία του συνόλου, μέσα από καθημερινό αγώνα σε όλους τους χώρους και κάτω από όλες τις συνθήκες, έχοντας στο μυαλό της την ανατροπή», είπε χαρακτηριστικά η Ελ. Σταϊνού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ