Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αποκριάτικο ξεφάντωμα με το «κόκκινο Αερόστατο»

Από τον Φλεβάρη δεν λείπουν οι Απόκριες, η αγαπημένη γιορτή των παιδιών. Γι' αυτό και δεν λείπουν ούτε από το αγαπημένο περιοδικό των παιδιών, «το κόκκινο Αερόστατο», που επιμελείται η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας. Στο τεύχος 13 του περιοδικού που διακινείται αυτήν την περίοδο από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ, οι νεαροί αναγνώστες μπορούν να βρουν ένα φροντισμένο 4σέλιδο για τις Απόκριες, να γνωρίσουν αποκριάτικα έθιμα από όλη τη χώρα («Φανοί», «Μπούλες», «Κουδονοφόροι», «Τζαφιέδες» κ.ά.), να πάρουν πληροφορίες για τις καρναβαλικές παρελάσεις, αλλά και ιδέες για πρωτότυπες και ευφάνταστες αποκριάτικες αμφιέσεις.

Εξάλλου, οι μικροί φίλοι του περιοδικού ήδη έχουν κάνει μια σειρά καρναβαλικές συναντήσεις, στα αποκριάτικα πάρτι του «κόκκινου Αερόστατου», που ήταν γεμάτα κέφι, ζωντάνια, παιχνίδια, μουσική και χορό. Μα πάνω απ' όλα είχαν έμπνευση και φαντασία. Στο πάρτι του Πειραιά τα παιδιά ντύθηκαν εφευρέτες και επιστήμονες... Στο πάρτι των Δυτικών Συνοικιών το θέμα ήταν τα επαγγέλματα... Στο πάρτι που έγινε στο Στέκι Πολιτισμού και Νεολαίας της ΚΝΕ παραβρέθηκαν πειρατές και ήρωες παραμυθιών... Ηταν ένα όμορφο ξεφάντωμα με τους μασκαράδες να κλέβουν τις εντυπώσεις!

Αυτό το Σάββατο 22 Φλεβάρη, το «κόκκινο Αερόστατο» κάνει πάρτι και στο Μενίδι, στις 7 μ.μ., στο Στέκι Πολιτισμού της ΚΝΕ (κεντρική πλατεία 6).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ