Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Δύσκολη αποστολή

Δύσκολη αποστολή περιμένει σήμερα τον Ολυμπιακό για την πρεμιέρα του Β΄ γύρου στην Ευρωλίγκα (8η αγωνιστική), σε αντίθεση με την ΑΕΚ που έχει σαφώς πιο εύκολο έργο. Οι «ερυθρόλευκοι» κοντράρονται στην Τουρκία σε ένα κρίσιμο παιχνίδι με την Εφές Πίλσεν (19.30), ενώ ο «Δικέφαλος» φιλοξενεί τη Βιλερμπάν (19.00 ΟΑΚΑ).

Με όπλο την παράδοση

Σύμμαχο την παράδοση έχει σήμερα ο Ολυμπιακός, αφού κάθε φορά που επισκέπτεται την Τουρκία επιστρέφει με χαμόγελο νικητή (πέντε φορές από την Κωνσταντινούπολη και μία από την Αγκυρα). Κάτι παρόμοιο λοιπόν θέλουν να συμβεί και σήμερα ο Ηλίας Ζούρος και οι παίκτες του, χωρίς να παραγνωρίζουν την πραγματικότητα: «Είναι τόσο δύσκολος ο όμιλος που κάθε ματς είναι και μια ξεχωριστή υπόθεση. Ενα καινούριο ντέρμπι. Δεν έχουμε όμως την πολυτέλεια να σκεφτόμαστε άλλα πράγματα εκτός από τη νίκη. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, πάθος, αυτοσυγκέντρωση και σοβαρότητα για σαράντα λεπτά ώστε να φτάσουμε στην επιτυχία που μας είναι απαραίτητη...».

Προσοχή στους Βέλγους

Μετά την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα από τον Ηρακλή, η ΑΕΚ ρίχνεται σήμερα στην ευρωπαϊκή περιπέτεια με αντίπαλο τη Βιλερμπάν. Ο Ντράγκαν Σάκοτα συνέστησε στους παίκτες του να μην παρασυρθούν από τις άσχημες εμφανίσεις των Βέλγων στον πρώτο γύρο και να υπολογίσουν πως οι αντίπαλοί τους παίζουν το τελευταίο τους χαρτί: «Ο δικός μας όμιλος είναι περίεργος. Σχεδόν σε κάθε αγωνιστική υπάρχουν εκπλήξεις. Εμείς θέλουμε μόνο νίκες στην έδρα μας για να διατηρήσουμε το αβαντάζ από την επικράτηση στην Ιταλία επί της Σκαβολίνι. Η Βιλερμπάν έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό από την πρώτη αναμέτρηση μεταξύ μας. Γι' αυτήν το ματς είναι καθοριστικό καθώς με ήττα βγαίνει εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης στην επόμενη φάση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ