Τρίτη 25 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
Προβάδισμα τίτλου ο Ολυμπιακός, ανοιχτή η εξάδα

Αλμα προς τον τίτλο έκανε ο Ολυμπιακός μετά τη σπουδαία νίκη στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ

Eurokinissi

Αλμα προς τον τίτλο έκανε ο Ολυμπιακός μετά τη σπουδαία νίκη στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ
Σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου στη Super League 1 πήρε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» νικώντας 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 25η αγωνιστική τον άφησαν 5 βαθμούς πίσω, διαφορά ικανή να αποβεί καθοριστική υπέρ του ενόψει της διαδικασίας των πλέι οφ. Εκεί θα βρίσκεται οριστικά και ο Αρης, ενώ την 6η και τελευταία θέση εισόδου στα πλέι οφ θα διεκδικήσουν την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος και Ξάνθη. Στη μάχη της παραμονής πολύτιμη ανάσα πήρε ο Παναιτωλικός.

Στο ντέρμπι κορυφής ο Ολυμπιακός πέρασε από την Τούμπα χάρη στο αυτογκόλ του Γιαννούλη στο 49', μετά από προσπάθεια του Τσιμίκα και τελική του Ραντέλοβιτς. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και δοκάρι με τον Ελ Αραμπί, ενώ απ' την άλλη η άμυνά τους δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα από τους παίκτες του γηπεδούχου ΠΑΟΚ, οι οποίοι παρουσιάστηκαν νωθροί και με προβλήματα στην ανάπτυξη.

Στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ μετά από άλλη μία εντυπωσιακή εμφάνιση νίκησε 3-0 τον ΟΦΗ, με πρωταγωνιστή τον Βέρντε ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (8', 31'), ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο Μάνταλος (5'). Κέρδος για την «Ενωση» ότι για άλλη μια φορά το τελευταίο διάστημα κράτησε ανέπαφη την εστία της, όπως και ότι μείωσε τη διαφορά από τη 2η θέση, μπαίνοντας στα πλέι οφ με «άγριες» διαθέσεις.

Την είσοδό του στα πλέι οφ εξασφάλισε ο Αρης μετά την εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 στη Λαμία, αφήνοντάς την και μαθηματικά εκτός εξάδας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0, με σκόρερ τον νεοαποκτηθέντα Αραβίδη (24', 48'), οι Θεσσαλονικείς όμως «απάντησαν» άμεσα με τους Λάρσον (52') και Ιντέγε (54').

Ζωντανοί στο κυνήγι της εξάδας έμειναν ο Αστέρας Τρίπολης, που αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 εντός έδρας με τον Παναθηναϊκό (Χουαρέγκι 85' - Μακέντα 51' πέναλτι), και ο Ατρόμητος, που νίκησε 1-0 την Ξάνθη (Ανδρούτσος 29'). Στο ντέρμπι ουραγών ο Παναιτωλικός νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο (Ρόσα 53') και τον άφησε αρκετά πίσω ενόψει πλέι άουτ και της τελικής μάχης για την παραμονή. Τέλος, στο θεσσαλικό ντέρμπι Βόλος και ΑΕΛ έμειναν στο 0-0 και «αποχαιρέτησαν» οριστικά το στόχο των πλέι οφ.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 63, ΠΑΟΚ 58, ΑΕΚ 50, Παναθηναϊκός 41, Αρης 34, ΟΦΗ 31, Αστέρας Τρίπολης 30, Ατρόμητος 29, Ξάνθη 29, Λαμία 27, ΑΕΛ 27, Βόλος 27, Παναιτωλικός 17 . Πανιώνιος 10 (-6).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ