Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΒΟΛΟΥ
Ο Αθλητισμός δεν είναι εμπόρευμα, είναι ανάγκη και δικαίωμα

Ανακοίνωση με αφορμή την αισχρή επίθεση στον δήμαρχο Πάτρας από τον Αχ. Μπέο

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου σχετικά με την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου στον δήμο Βόλου, ο Αχ. Μπέος, δήμαρχος Βόλου, δήλωσε πως για να αναλάβει ο δήμος τη λειτουργία του ζητεί 450.000 ευρώ χρηματοδότηση και αν δεν δοθούν δεν θα προχωρήσει στην ανάληψη της ευθύνης. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον δήμαρχο της Πάτρας Πελετίδη «κοπρίτη κομμουνιστή», που εγκατέλειψε το Παμπελοποννησιακό Στάδιο που παραχωρήθηκε στον δήμο.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου, με ανακοίνωσή της, σημειώνει πως η δημοτική αρχή «πασχίζει» να ικανοποιήσει τα οικονομικά συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, ορίζοντας ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια για τη διαχείριση του σταδίου και παραχωρώντας τη χρήση του σε αθλητικούς συλλόγους με το σχετικό αντίτιμο. Ετσι η δημοτική αρχή Βόλου σκοπεύει να μετακυλίσει μέρος του κόστους λειτουργίας του στις πλάτες των οικογενειών που συμμετέχουν σε αθλητικούς συλλόγους, πληρώνοντας κάθε μήνα για το δικαίωμα των παιδιών τους στον αθλητισμό, που θα έπρεπε να απολαμβάνουν δωρεάν.

Υπογραμμίζει πως «η δημοτική αρχή Βόλου και ο κ. Μπέος, ακολουθώντας κατά γράμμα την πολιτική των κομμάτων που τον στήριξαν για να εκλεγεί δήμαρχος και κυρίως της ΝΔ, με την αποδοχή της παραχώρησης του Πανθεσσαλικού, χωρίς την πλήρη κάλυψη των εξόδων λειτουργίας και συντήρησης από το κράτος, απαλλάσσει την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ από ένα "βαρίδι", και ιδιωτικοποιεί τις εγκαταστάσεις θέλοντας να επιβάλει την πλήρη ανταποδοτικότητα στη χρήση του σταδίου».

Οσον αφορά στην πρωτάκουστη υβριστική συμπεριφορά του δημάρχου εναντίον του κομμουνιστή δημάρχου της Πάτρας Κ. Πελετίδη στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «οφείλεται στο γεγονός, ότι η δημοτική αρχή Πάτρας, με σύνθημα: "Ο Αθλητισμός δεν είναι εμπόρευμα είναι ανάγκη και δικαίωμα", ακολουθώντας φιλολαϊκή πολιτική, παραχωρεί το αντίστοιχο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία και σε πολιτιστικούς συλλόγους, με τον όρο για τη ΔΩΡΕΑΝ χρήση των εγκαταστάσεων την υποχρέωση ανώτερου μηνιαίου διδάκτρου των 10 ευρώ"».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου καλεί τις λαϊκές οικογένειες, που μοχθούν να τα βγάλουν πέρα καθημερινά, να καταδικάσουν την πολιτική της δημοτικής αρχής και την άθλια συμπεριφορά της, και να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη δωρεάν μαζική άθληση όλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ