Τετάρτη 4 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ
Κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών

Σε πανελλαδική στάση εργασίας (από την έναρξη του ωραρίου έως τις 12 μ.) προχωρά αύριο Πέμπτη η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), ενάντια στις αντεργατικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών «Στρατηγική Αναπτυξιακή Προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

«Είναι ένα νομοσχέδιο που προωθεί παραπέρα τις ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών και υποβαθμίζει τις υπηρεσίες των ΟΤΑ, αφαιρεί δικαιώματα και κατακτήσεις και ταυτόχρονα στέκεται απέναντι σε χρόνια αιτήματά μας», τονίζει η Ομοσπονδία. «Κλείνουμε τις υπηρεσίες, κατεβαίνουμε στο δρόμο, διεκδικούμε δυναμικά τα αιτήματά μας», σημειώνει και καλεί τους εργαζόμενους να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Συμμετέχοντας στη στάση εργασίας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής καλεί σε συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας 15), στις 9.30 π.μ.

Ανάλογη στάση εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.) έχει προκηρύξει και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ενώ καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση των αρμοδιοτήτων των Τεχνικών Υπηρεσιών και στη λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με τη λογική κόστους - οφέλους. Ο σχεδιασμός των τεχνικών έργων, η ιεράρχηση, η εκπόνηση των μελετών, η εκτέλεση και η επίβλεψη, μόνο εάν γίνεται μέσα από έναν κεντρικό σχεδιασμό και φορέα, μπορεί να βάζει μπροστά τις λαϊκές ανάγκες σε υποδομές, σχολεία, νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς κ.λπ.», σημειώνει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της και επαναφέρει τα αιτήματά της για άμεση αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των υπηρεσιών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Να δώσουν μαζικά το «παρών» στη στάση εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.) και στη συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, στις 10.30 π.μ., καλεί τους εργαζόμενους του δήμου Θεσσαλονίκης η ΔΑΣ.

Πειθαρχικές διώξεις αντί για στελέχωση υπηρεσιών

Στο μεταξύ, η ΟΣΥΑΠΕ καταγγέλλει την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, που «αντί να πάρει μέτρα να στελεχώσει τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Λακωνίας με το απαραίτητο προσωπικό και να διευθετήσει ζητήματα λειτουργίας της υπηρεσίας (ωράριο κοινού, χώρος αρχείου κ.λπ.) καλεί σε απολογία για ανάρμοστη συμπεριφορά υπάλληλο της υπηρεσίας». Οπως εξηγεί, το Τμήμα λειτουργεί με 3 μόλις υπαλλήλους και ανταποκρίνεται σε 8.000 αιτήματα τον χρόνο. Η υπάλληλος που βρέθηκε στο στόχαστρο είναι η μόνη ΤΕ μηχανολόγος - μηχανικός, εκτελεί και χρέη προϊσταμένης, ενώ επανειλημμένα με αναφορές της έχει ζητήσει λύσεις σε εντοπισμένες δυσχέρειες στη λειτουργία του Τμήματος Αδειών Κυκλοφορίας.

Η Ομοσπονδία ζητά να απαντηθούν όλα τα ζητήματα που αναφέρονται στις αναφορές εργαζομένων και να δοθούν λύσεις, να στελεχωθούν με επάρκεια το Τμήμα και όλες οι υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό, να σταματήσει κάθε σκέψη για πειθαρχική δίωξη της εργαζόμενης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ