Παρασκευή 6 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Πύραυλοι και ρουκέτες στο αεροδρόμιο της Τρίπολης

ΤΡΙΠΟΛΗ.--

Στόχος σφοδρών επιθέσεων έγινε και χτες το αεροδρόμιο Μίτιγκα στην Τρίπολη παρά το γεγονός ότι υπολειτουργεί εδώ και καιρό λόγω της σύγκρουσης μεταξύ ενόπλων του δοτού πρωθυπουργού Φαγιέζ Σάρατζ και του αρχηγού του «Λιβυκού Εθνικού Στρατού», στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης Σάρατζ υποστήριξε ότι το αεροδρόμιο δέχθηκε τουλάχιστον τέσσερις πυραύλους αργά το βράδυ της Τετάρτης και ότι ρουκέτες τύπου «Grad» έπληξαν παρακείμενα σπίτια. Αλλοι 20 πύραυλοι που έπληξαν τους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης του αεροδρομίου Μίτιγκα προκάλεσαν υλικές ζημιές στον ευρύτερο χώρο, καθώς οι δυνάμεις του στρατηγού Χάφταρ κατηγορούν την κυβέρνηση Σάρατζ ότι χρησιμοποιεί το αεροδρόμιο για τις μεταφορές όπλων και μισθοφόρων από την Τουρκία.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του στρατηγού Χ. Χάφταρ υποστήριξε ότι δυνάμεις του «Λιβυκού Εθνικού Στρατού» κατέρριψαν έξι τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη «Μπαϊρακτάρ» και σκότωσαν 35 Σύρους μισθοφόρους που πληρώνονταν από την Τουρκία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ