Τετάρτη 11 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Μεγάλη πλειοψηφία ξανά για τις ταξικές δυνάμεις

Την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ) έδωσαν ξανά στο ψηφοδέλτιο της «Ταξικής Αγωνιστικής Ενότητας» (ο συνδυασμός των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ) οι αντιπρόσωποι του 31ου Συνεδρίου του ΕΚΛ στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής (ΕΕ) καθώς και αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ, οι οποίες ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη βδομάδα.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Για το ΔΣ και την Εξελεγκτική Επιτροπή ψήφισαν 106 αντιπρόσωποι - έγκυρα 106 - (από 114) και έλαβαν:

«Ταξική Αγωνιστική Ενότητα»: 100 ψήφους (από 102), 94,33%, 18 έδρες στο ΔΣ (από 17) και 3 στην Εξελεγκτική.

«Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση»: 6 ψήφους (από 3), 5,67%, 1 έδρα στο ΔΣ (από 1).

Για αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ ψήφισαν 84 αντιπρόσωποι (έγκυρα 84) και έλαβαν: «Ταξική Αγωνιστική Ενότητα» 84 ψήφους, 4 αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ (από 4).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτές τις αρχαιρεσίες δεν συμμετείχαν η ΠΑΣΚΕ, που είχε 7 ψήφους και 1 έδρα, και η «Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων», που είχε πάρει 2 ψήφους και καμία έδρα.

Η «Ταξική Αγωνιστική Ενότητα» σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το αποτέλεσμα αποτελεί «εντολή για συνέχιση αυτής της ταξικής αγωνιστικής πορείας του ΕΚΛ, σε μια περίοδο που συνεχίζεται και κλιμακώνεται η βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ σε μισθούς και δικαιώματα, που διαρκώς διευρύνεται, και βαθαίνει η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους». Και προσθέτει: «Επωμιζόμαστε μεγαλύτερη ευθύνη για να ανταποκριθούμε με μεγαλύτερη συνέπεια και περισσότερη ορμή σε αυτήν την κατεύθυνση. Για να δυναμώσει η οργάνωση των εργαζομένων στην περιοχή μας, ειδικά των νέων, των γυναικών. Με την προετοιμασία και ανάδειξη νέας γενιάς συνδικαλιστών, πρωτοπόρων εργαζομένων σε χώρους δουλειάς και κλάδους. Για να μαζικοποιηθούν και να αναζωογονηθούν τα σωματεία μας. Για να εντείνουμε τις προσπάθειες να γίνει το Εργατικό Κέντρο ακόμη πιο ισχυρό στήριγμα για τους εργαζόμενους της περιοχής μας και για τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ