Τετάρτη 11 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τριμερής για την απόλυση στη PDS

Η απόλυση εργαζόμενου συνδικαλιστή από την PDS (θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς) είναι το θέμα της σημερινής τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας με το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής. Η απόλυση είχε γίνει στις αρχές Φλεβάρη και οι συνάδελφοι είχαν προχωρήσει σε στάση εργασίας ζητώντας από την τράπεζα να πάρει πίσω την απόλυση.

Ο εργαζόμενος Ν. Μπ. (στη σημερινή στήλη «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ» δημοσιεύεται επιστολή του στην τράπεζα) δούλευε στην PDS για 13 χρόνια και είναι εκλεγμένος, μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του κλαδικού Σωματείου και μέλος της Σωματειακής Επιτροπής.

Το πρόσχημα για την απόλυση ήταν «η "μη συμμόρφωση με τις πολιτικές της εταιρείας"», δηλαδή με τις πολιτικές που τσακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η απόλυση επιδόθηκε ένα τέταρτο πριν από τη λήξη της βάρδιάς του, Παρασκευή απόγευμα, «γιατί ήξεραν ότι θα υπάρξει ξεσηκωμός από τους εργαζόμενους». «Τον συνάδελφο», σημειώνει η Σωματειακή Επιτροπή, «δεν τον απολύουν γιατί δεν έκανε καλά τη δουλειά του, αλλά γιατί είναι πρωτοπόρος αγωνιστής, 13 χρόνια εργαζόμενος στην PDS». Σε συνάντηση που έγινε με την εργοδοσία, η τελευταία ισχυρίστηκε ότι έγινε για λόγους απόδοσης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ