Πέμπτη 19 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Πολλαπλασιασμός των εβραϊκών εποικισμών

Οι ισραηλινοί εποικισμοί συνεχίζουν να κλέβουν την παλαιστινιακή γη

Copyright 2016 The Associated

Οι ισραηλινοί εποικισμοί συνεχίζουν να κλέβουν την παλαιστινιακή γη
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Αύξηση των εβραϊκών εποικισμών στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης κατά 25% το 2019 διαπιστώνει έρευνα της ισραηλινής μη κυβερνητικής οργάνωσης «Ειρήνη Τώρα» (Peace Now).

Σε ανακοινώσεις που έκαναν χτες εκπρόσωποι της ΜΚΟ στην Ιερουσαλήμ, ανέφεραν πως μόνο πέρσι δημιουργήθηκαν 11 νέα φυλάκια και αγροκτήματα εποίκων σε περιοχές που θα πρέπει να παραδοθούν στους Παλαιστίνιους σε περίπτωση που επιτευχθεί, ποτέ, λύση τερματισμού της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης στη βάση των δύο ανεξάρτητων κρατών. Διαπίστωσαν επίσης την ανέγερση 1.917 νέων εβραϊκών κατοικιών, αριθμός αυξημένος κατά 25% αν συγκριθεί με την τελευταία τετραετία. Πράγμα που έχει σχέση και με τις πλάτες που κάνει στην κυβέρνηση του Ισραήλ η αμερικανική κυβέρνηση, με το δήθεν «σχέδιο ειρήνευσης» που θωρακίζει τη βάρβαρη κατοχή και την καταλήστευση Παλαιστινιακών εδαφών. Συνολικά η οργάνωση μέσα στην τελευταία τριετία διαπίστωσε πως χτίστηκαν πάνω από 6.800 κατοικίες εποίκων (περίπου 2.267 οικιστικές μονάδες το χρόνο).

Υπολογίζεται ότι σήμερα ζουν στη Δυτική Οχθη σε κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη πάνω από 750.000 Εβραίοι έποικοι, εκ των οπίων οι 220.000 ζουν στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ