Παρασκευή 20 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Πέντε γυναίκες σκοτώθηκαν το περασμένο 48ωρο και άλλοι πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς που αποδίδονται στις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, στην Τρίπολη και τα προάστιά της. Η κυβέρνηση του δοτού πρωθυπουργού Φ. Σάρατζ επέρριψε την ευθύνη στον στρατό του Χάφταρ, χαρακτηρίζοντας τις επιθέσεις «τυφλά χτυπήματα».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η βουλευτής των Δημοκρατικών από τη Χαβάη, Τούλσι Γκάμπαρντ, ανακοίνωσε χτες πως τερματίζει την εκστρατεία της για τη διεκδίκηση του χρίσματος του κόμματός της για τις προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη, δηλώνοντας πως υποστηρίζει τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

ΣΙΚΑΓΟ.-- Αύξηση των ακροδεξιών, ρατσιστικών οργανώσεων στις ΗΠΑ κατά 55% μεταξύ 2018 και 2019 διαπιστώνει η οργάνωση δικηγόρων του Σικάγο, Southern Poverty Law Center (SPLC) στην ετήσια έκθεσή της που δημοσιοποίησε χτες. Στην έκθεση με τίτλο «Χρονιά Μίσους και Εξτρεμισμού» καταγράφονται 155 ενεργές ακροδεξιές οργανώσεις λευκών Αμερικανών. Οι συντάκτες της έκθεσης θεωρούν πως συνιστούν «απειλή για τη δημοκρατία» στις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ