Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΘΗΝΑ - ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Δυναμικές κινητοποιήσεις μαθητών

Τη Δευτέρα, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας

Μήνυμα ότι τα χρόνια που ξοδεύουν στα ΤΕΕ δε θα επιτρέψουν να πάνε χαμένα, έστειλαν χτες το πρωί οι μαθητές των ΤΕΕ, με τη μαχητική και με ιδιαίτερο παλμό κινητοποίησή τους. Παρά το τσουχτερό κρύο και την ψιλή βροχούλα, οι μαθητές δε σταμάτησαν λεπτό να βροντοφωνάζουν συνθήματα και να τραγουδούν, σε όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης στα Προπύλαια, αλλά και στην πορεία προς το υπουργείο Παιδείας.

«Θέλουμε σχολεία, καθηγητές, βιβλία και όχι διαβατήρια για την ανεργία», δήλωναν οι μαθητές του 2ου ΤΕΕ Καισαριανής, οι οποίοι, λόγω της έλλειψης επτά εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, κάνουν μάθημα μόνο δύο φορές τη βδομάδα. Πιο πίσω ακολουθούσαν οι συμμαθητές τους από το 54ο ΕΛ Αθήνας, που ζητούσαν «Λεφτά για την Παιδεία και όχι για το ΝΑΤΟ».

«Ερχεται βροχή, έρχεται και μπόρα, έρχεται του νόμου η τελευταία ώρα», βροντοφώναζαν. Η «συνοδεία» ισχυρής αστυνομικής δύναμης σε όλη την πορεία ενόχλησε τους μαθητές, οι οποίοι και προειδοποιούσαν ότι «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, των μαθητών η πάλη θα τη σπάσει».

Με τραγούδια και συνθήματα οι μαθητές περίμεναν τους συμμαθητές τους που πήγαν στο αστυνομοκρατούμενο υπουργείο Παιδείας για να παραδώσουν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Εκεί καλούσαν τον υπουργό Παιδείας να τους συναντήσει και να τους ακούσει, τραγουδιστά: «Δεν ξενερώνω και τραγουδάω, το πτυχίο μου ζητάω» και «Ευθυμίου είναι ωραία με τον μαθητή παρέα».

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον υπεύθυνο για την τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση, κ. Μπακογιάννη, ο οποίος, όπως επισήμαναν οι μαθητές, σημείωσε τα αιτήματά τους σε ένα χαρτί για να τα μεταφέρει με τη σειρά του στον υπουργό Παιδείας.

Ανάλογη δυναμική κινητοποίηση έκαναν χτες και οι περίπου 500 μαθητές του ΤΕΕ Λιβαδειάς. Απείχαν από τα μαθήματά τους και με πορεία κατευθύνθηκαν προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σειρά έχουν την ερχόμενη Τρίτη στις 12 το μεσημέρι οι μαθητές του Πειραιά, οι οποίοι με απόφαση του Συντονιστικού Αγώνα ΤΕΕ θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κοραή και θα πορευτούν προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

Τη Δευτέρα οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς

Την ερχόμενη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας για να στείλουν μήνυμα καταδίκης της αντιεκπαιδευτικής λιτότητας, όπως αυτή εκφράζεται και μέσα από τον προϋπολογισμό του 2002.

Αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτήν την κινητοποίηση, διαπιστώνοντας ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δρομολογηθεί καμία θετική εξέλιξη στα προβλήματα της Παιδείας και των εκπαιδευτικών και ότι ο νέος προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Βουλή συνεχίζει την πολιτική της λιτότητας, που οδηγεί σε παραπέρα συρρίκνωση το εισόδημα των μισθωτών και συνταξιούχων και καθηλώνει τις δαπάνες για την Παιδεία.

Παράλληλα, εκφράζουν την αντίθεσή τους στο σχέδιο νόμου «Οργάνωση Περιφερειακών υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών, επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε χτες στη Βουλή και εισάγει νέα αντιδραστικά δεδομένα για τους εκπαιδευτικούς και την εκπαίδευση συνολικά.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση, η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ έχουν κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας. Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας, οι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνει την ίδια μέρα η ΑΔΕΔΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ