Τρίτη 7 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ
Αναγκαίες οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες

Αμεση πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης - Συκεών, να σταματήσει η άθλια εκμετάλλευση των εργαζομένων μέσω των προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας» και να μπει φρένο στην παράδοση υπηρεσιών του δήμου σε ιδιώτες εργολάβους ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Καταγγέλλει την απίστευτη εντατικοποίηση της δουλειάς για τους λίγους μόνιμους εργαζόμενους που έχουν απομείνει στις υπηρεσίες, με ευθύνη της διοίκησης του δήμου. Οπως αναφέρει, «ενώ πριν από ένα χρόνο έστειλε στην ανεργία 22 εργαζόμενους καθαριότητας (παρόλο που με απόφαση πρωτοδικείου είχαν κερδίσει τη μονιμοποίησή τους), τώρα, με τη δικαιολογία της έλλειψης προσωπικού, δίνει σε ιδιώτη εργολάβο τον καθαρισμό των κάδων και την ίδια στιγμή ζητάει να προσλάβει - με οκτάμηνες συμβάσεις - 35 νέους εργαζόμενους στην καθαριότητα!

Την ίδια τακτική ακολουθεί σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες του δήμου».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νεάπολης - Συκεών ζητά: Ειδικά για την καθαριότητα, η διοίκηση του δήμου να αποσύρει την έφεση που έχει κάνει και να προσλάβει τους 22 εργαζόμενους που έχουν πρωτόδικα δικαιωθεί. Ολα τα υπόλοιπα κενά να συμπληρωθούν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθαριστριών στα σχολεία, των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» και να γίνουν νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να καταφέρει να ανταποκριθεί στην αποστολή του και τις νέες ανάγκες. Να μην υπάρχει εργαζόμενος που στερείται τα αναγκαία μέσα ατομικής προστασίας. Τέλος, να διπλασιαστεί η χρηματοδότηση των δήμων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν και να στηρίξουν λαϊκές ανάγκες, χωρίς να τις εμπορεύονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ