Τρίτη 7 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Θεσσαλίας

Παρέμβαση από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νοτίου Πηλίου

Καταστροφές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τα τελευταία 24ωρα τη χώρα. Η κακοκαιρία «σάρωσε» πολλές περιοχές της Θεσσαλίας, προκαλώντας πολλές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν περιοχές της Μαγνησίας και των Σποράδων, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έπειτα από αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί η Σκιάθος και η Σκόπελος που πλήγηκαν ιδιαίτερα. Στη Σκόπελο, κυρίως στο δυτικό τμήμα του νησιού, η καταιγίδα ήταν σφοδρή και επλήγησαν κυρίως η Γλώσσα, το Λουτράκι, το Ελιος, αλλά και η Χώρα. Το φράγμα Παναγιώτικο στο δήμο Νοτίου Πηλίου είχε φτάσει στο ανώτατο επίπεδο της στάθμης του και παρουσίασε υπερχείλιση, με αποτέλεσμα χιλιάδες τόνοι υδάτων να φύγουν προς τα ρέματα. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ξανά ο δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου, καθώς η περιοχή επλήγη για δεύτερη φορά μέσα στις τελευταίες δέκα μέρες, με ζημιές σε έργα υποδομής, στην οδοποιία και με μεγάλες κατολισθήσεις.

Ερώτηση προς τη δημοτική αρχή, απαιτώντας μέτρα στήριξης των κατοίκων της πληγείσας από τις βροχοπτώσεις περιοχής στο Νότιο Πήλιο, κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νοτίου Πηλίου. Συγκεκριμένα, ζητά: Να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας στις περιοχές που επλήγησαν όπως Αργαλαστή - Μηλίνα - Προμύρι - Κατηγιώργης - Πλατανιάς - Τρίκερι. Να αποκατασταθεί η αγροτική οδοποιία στο Ν. Πήλιο, άμεσα, με κρατική χρηματοδότηση. Να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να εξασφαλιστούν οι δράσεις αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών και οι αναγκαίες χρηματοδοτήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ