Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Κενές 30% από τις οργανικές θέσεις

Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, και Κέντρα Υγείας (ΚΥ), τα ιδρύματα Πρόνοιας και Ψυχιατρεία της χώρας στις ειδικότητες των επαγγελμάτων υγείας (τεχνολόγοι - ακτινολόγοι, παρασκευαστές, φυσιοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, επόπτες δημόσιας υγείας κλπ.). Καταγραφή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) σε 80 νοσοκομεία, ΚΥ και ιδρύματα Πρόνοιας έδειξε ότι κενές είναι περίπου το 30% των οργανικών θέσεων αυτών των επαγγελματιών.

Σήμερα το προσωπικό όλων των ειδικοτήτων των επαγγελμάτων υγείας καλύπτει περίπου το 10% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων στην Υγεία - Πρόνοια και ανέρχεται περίπου στις 6.000 - 8.000 άτομα.

Τα παραπάνω υπογραμμίστηκαν σε ημερίδα που πραγματοποίησε χτες η ΠΟΕΔΗΝ, με θέμα το ρόλο των επαγγελμάτων υγείας στη «μεταρρύθμιση» της Υγείας. Στην ημερίδα επισημάνθηκε ότι η ένταξη των ειδικοτήτων αυτών στην Ιατρική Υπηρεσία των Νοσοκομείων που προβλέπεται στο νόμο 2889/2001 - έως το νόμο υπάγονταν στη Διοικητική Υπηρεσία - όχι μόνο δε σταματάει τον παραγκωνισμό των επαγγελματιών αυτών τόσο επαγγελματικά, όσο και επιστημονικά, αλλά οδηγεί και σε περισσότερο αυταρχισμό.

Πάντως, παρά τις διαπιστώσεις περί του αυταρχισμού που διέπει το νόμο 2889/2001, στη χτεσινή ημερίδα οι επαγγελματίες της Υγείας διεκδίκησαν κυρίως καθοριστικό ρόλο στη νέα δομή της μεταρρύθμισης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ