Τρίτη 14 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέθανε ο Περικλής Κοροβέσης

Συλλυπητήρια από το ΚΚΕ

Πέθανε το Σάββατο ο Περικλής Κοροβέσης, σε ηλικία 79 ετών, σε νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες.

Γεννήθηκε στις 20 Ιούλη 1941 στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας. Κατά τη διάρκειας της 7χρονης δικτατορίας φυλακίστηκε και βασανίστηκε. Το 1969 έγραψε το βιβλίο «Ανθρωποφύλακες» για τα βασανιστήρια της δικτατορίας.

Εχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Η Εποχή», «Εφημερίδα των Συντακτών» και σε περιοδικά. Το 1998 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», με επικεφαλής τον Λεωνίδα Αυδή. Το 2007 εκλέχτηκε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο αποχώρησε το 2009.

Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 «αποχαιρετά τον συναγωνιστή Περικλή Κοροβέση».

Συλλυπητήρια από το ΚΚΕ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το θάνατο του Περικλή Κοροβέση:

«Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του Περικλή Κοροβέση, συγγραφέα - ανάμεσα σε άλλα - του ευρέως γνωστού βιβλίου "Ανθρωποφύλακες", στο οποίο περιγράφονται τα φρικτά βασανιστήρια της Χούντας των Συνταγματαρχών, που και ο ίδιος υπέστη για την αντιδικτατορική του δράση.

Υπήρξε πολιτικά δραστήριος άνθρωπος, με πλούσια αρθρογραφία στον Τύπο, αλλά και ως δημοτικός σύμβουλος με τη "Συμπαράταξη για την Αθήνα", με επικεφαλής τον Λεωνίδα Αυδή, το 1998, καθώς και ως βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, το 2007.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ