Τρίτη 14 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τα κλειστά κέντρα - φυλακές στα νησιά

Στη δημοσιότητα προς διαβούλευση δόθηκε την περασμένη Παρασκευή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει τη δημιουργία των κλειστών δομών - φυλακών για τους πρόσφυγες και μετανάστες, στο πλαίσιο της εφαρμογής της βαθιά αντιδραστικής Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, τα κλειστά κέντρα θα αντικαταστήσουν τις υφιστάμενες ανοιχτές δομές που λειτουργούν σε Σάμο, Χίο, Λέσβο, Λέρο και Κω, απόφαση πάντως που έχει ήδη βρει τη σφοδρή αντίδραση των κατοίκων των νησιών.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει ακόμα την ενοποίηση της διαδικασίας πλήρους καταγραφής, από την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ενώ ορίζει Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων ως αρμόδια εθνική αρχή για τα ασυνόδευτα ανήλικα και προσδιορίζει τις αρμοδιότητές της.

Η διαβούλευση του σχεδίου νόμου θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Απρίλη και στη συνέχεια θα εισαχθεί στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται πως τέλη Μάρτη πέρασε από τη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για την επίταξη των χώρων όπου θα δημιουργηθούν τα κλειστά κέντρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ