Τρίτη 14 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Τουρκικά στρατεύματα στη βορειοδυτική επαρχία της Συρίας, Ιντλίμπ, εμπόδισαν ομάδα διαδηλωτών που είχαν κατασκηνώσει σε τμήμα της λεωφόρου Μ4 που συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν να διακόψουν περιπολίες Ρώσων στρατιωτικών σε διάδρομο ασφαλείας.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Σκληρά παζάρια μέχρι την τελευταία στιγμή πραγματοποιούσε χτες ο πρόεδρος της Βουλής και αρχηγός του (διαλυθέντος) «Μπλε και Λευκού» μπλοκ, Μπένι Γκαντς, με τον αρχηγό του «Λικούντ» και υπηρεσιακό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ο Γκαντς, που είχε πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ρέουβεν Ρίβλιν, πριν από 28 μέρες δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει συμφωνία για συγκυβέρνηση με τον Νετανιάχου με εκ περιτροπής εναλλαγή στον πρωθυπουργικό θώκο. Αν το παζάρι δεν καταλήξει τότε υπάρχει το ενδεχόμενων νέων εκλογών.

ΤΖΑΚΣΟΝ.-- Ο κυβερνήτης του Μισισίπι στις νότιες ΗΠΑ κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων την Κυριακή κατά το πέρασμα πολλών ανεμοστρόβιλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ