Πέμπτη 23 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Συνεχίζει τον αγώνα για την κάλυψη των αναγκών επιβίωσης των μουσικών

Από την κινητοποίηση σωματείων του Πολιτισμού έξω από το υπουργείο Εργασίας την προηγούμενη βδομάδα
Από την κινητοποίηση σωματείων του Πολιτισμού έξω από το υπουργείο Εργασίας την προηγούμενη βδομάδα
«Συνεχίζουμε με το αίτημα που βάλαμε από την πρώτη στιγμή για κάλυψη των αναγκών επιβίωσης όλων των μουσικών, εργαζόμενων και ανέργων», αναφέρει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος σχολιάζοντας την επέκταση του επιδόματος των 800 ευρώ για εργαζόμενους του κλάδου των μουσικών που δεν είχαν ενταχθεί στα ήδη ανακοινωμένα μέτρα του υπουργείου Εργασίας.

Οπως σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη απόφαση είναι αποτέλεσμα της κινητοποίησης και της αντίδρασης των εργαζομένων και των μουσικών. Παρ' όλα αυτά και με τα νέα μέτρα «το κομμάτι των συναδέλφων που είναι πιο αδύναμο οικονομικά και έχει την πιο μεγάλη ανάγκη σήμερα, δεν καλύπτεται για μια ακόμα φορά ούτε στο ελάχιστο. Αυτό το κομμάτι δεν είναι μικρό, αν υπολογίσουμε ότι ενεργά μέλη του Συλλόγου μας είναι 1.500 περίπου και απ' αυτούς 600 μόνο κατάφεραν να πάρουν το εποχικό βοήθημα το 2019. Συνυπολογίζουμε και τους συναδέλφους που εργάζονται σε ξενοδοχεία το καλοκαίρι και καλύπτονταν με το επίδομα ανεργίας. Με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι αμφίβολο αν θα δουλέψουν και με τη νέα ΚΥΑ δεν καλύπτονται».

Να σημειώσουμε ότι η ΚΥΑ της Τρίτης προβλέπει την παροχή επιδόματος 800 ευρώ σε όσους μουσικούς είχαν πάρει το ειδικό εποχικό βοήθημα στο τέλος του 2019 και δεν λαμβάνουν ή δε θα λάβουν επίδομα ανεργίας το διάστημα 1/1/2020 - 30/4/2020. Αυτό πρακτικά σημαίνει, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο ΠΜΣ, «ότι όσοι συνάδελφοι δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα 50 αναγκαία ένσημα το 2018, δεν έχουν δικαίωμα στην επιβίωση. Ειδικά σήμερα που το επάγγελμα έχει γίνει δουλειά μόνο Παρασκευή και Σάββατο για τους περισσότερους, σημαίνει ότι όποιος συνάδελφος εργάστηκε για ένα πεντάμηνο με τους παραπάνω όρους συγκεντρώνει μόνο 40 ένσημα. Επίσης στο επάγγελμά μας το μεγαλύτερο κομμάτι της δουλειάς μας (προετοιμασία και πρόβες) είναι ανασφάλιστο και ένα μέρος του μόνο πληρώνεται με την εμφάνιση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ