Πέμπτη 23 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ερώτηση για την ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας και δράσης στη Γεωργία

Ο Πρόεδρος του Ενοποιημένου ΚΚ Γεωργίας Τ. Πίπια
Ο Πρόεδρος του Ενοποιημένου ΚΚ Γεωργίας Τ. Πίπια
Την απαράδεκτη σύλληψη από τις αρχές της Γεωργίας του Τεμούρ Πίπια, Πρόεδρου της ΚΕ του Ενοποιημένου Κομμουνιστικού Κόμματος Γεωργίας, καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτησή της προς τον ύπατο εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ζ. Μπορέλ. Η Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη έχει ως εξής:

«Στις 28-29 Μάρτη συνελήφθη ο Τεμούρ Πίπια, Πρόεδρος της ΚΕ του Ενοποιημένου Κομμουνιστικού Κόμματος Γεωργίας (ΕΚΚΓ), από τις αρχές της Γεωργίας κατά την επιστροφή από ταξίδι του. Ο λόγος της σύλληψης ήταν ότι είχε στις αποσκευές του αναμνηστικά μετάλλια για τα 75 χρόνια της μεγάλης νίκης των λαών ενάντια στο φασισμό.

Τόσο στη Γεωργία, όπως και στην Ουκρανία, που ισχύει το πλαίσιο της "ανατολικής εταιρικής σχέσης" με την ΕΕ, αλλά και σε μια σειρά χώρες της ΕΕ εφαρμόζεται το απαράδεκτο αντικομμουνιστικό νομοθετικό πλαίσιο που ανιστόρητα και προκλητικά εξισώνει τον φασισμό με τον κομμουνισμό και απαγορεύει τα κομμουνιστικά σύμβολα.

Οσο και αν το επιδιώκουν η κυβέρνηση και οι αρχές της Γεωργίας, δεν μπορεί να ξεχάσει ο λαός της χώρας την ιστορική αλήθεια. Περισσότεροι από 300.000 Γεωργιανοί, μαζί με τον σοβιετικό λαό και τον Κόκκινο Στρατό έδωσαν τη ζωή τους στην πάλη ενάντια στο φασισμό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι αντικομμουνιστικές διώξεις πάνε χέρι χέρι με την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Με βάση τα παραπάνω, πώς τοποθετείται ο ύπατος εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ απέναντι στην απαράδεκτη δίωξη του Προέδρου της ΚΕ του Ενοποιημένου Κομμουνιστικού Κόμματος Γεωργίας από τις αρχές της Γεωργίας, που ποινικοποιεί την κομμουνιστική δράση και ιδεολογία και απαγορεύει τα σύμβολα των κομμουνιστών και του αντιφασιστικού αγώνα;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ