Σάββατο 25 Απρίλη 2020 - Κυριακή 26 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει ήδη επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας

Αναφορά στο θέμα με τις ιδιωτικές κλινικές έκανε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας την Παρασκευή στη Βουλή, όπου σημείωσε τα εξής:

«Θα ήθελα να ξεκινήσω την ομιλία μου με τα πρόσφατα τραγικά περιστατικά σε ιδιωτικές κλινικές με πολλά κρούσματα κορονοϊού και δυστυχώς θανάτους συνανθρώπων μας, που, όπως είπαν οι αρμόδιοι, οφείλονται σε ελλιπή τήρηση των πρωτοκόλλων και των μέτρων υγιεινής.

Μην κάνετε τους ανήξερους ούτε τους έκπληκτους. Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας υπήρχαν επίσημες καταγγελίες εργαζομένων και σωματείων στην ιδιωτική Υγεία ότι σε ιδιωτικά κέντρα δεν τηρούνται αυτά τα μέτρα, ότι ακόμα και εργαζόμενοι που ήταν ύποπτοι για κρούσματα, εξαναγκάζονταν να πάνε στη δουλειά. Είναι πολλές οι δημοσιεύσεις καταγγελιών στον "Ριζοσπάστη" εδώ και αρκετές μέρες.

Επρεπε να είχατε πάρει μέτρα και το πιο βασικό από αυτά θα ήταν βέβαια η επίταξη του ιδιωτικού τομέα, που θα έμπαινε κάτω από τον έλεγχο του Δημοσίου. Η επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, που δεν έχει καμία σχέση με τη μίσθωση υπηρεσιών, στην οποία αναφερόσασταν και εσείς και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα εξασφάλιζε μόνο την επάρκεια σε μέσα αλλά θα προφύλασσε κι από τέτοια, επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, περιστατικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ