Σάββατο 2 Μάη 2020 - Κυριακή 3 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020
Σε χώρους δουλειάς στη Θεσσαλονίκη

ΟΑΣΘ
ΟΑΣΘ
Το κάλεσμα του ΚΚΕ μεταφέρθηκε και σε χώρους δουλειάς στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ άλλων, περιοδείες πραγματοποιήθηκαν στην κατασκευή της επέκτασης του αεροδρομίου «Μακεδονία», στους εργαζόμενους στο μηχανουργείο του δήμου Θεσσαλονίκης και τους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στον Φοίνικα, με τον Αριστείδη Θάνο, μέλος του ΓΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, και τους βουλευτές του Κόμματος Γιάννη Δελή και Λεωνίδα Στολτίδη, αντίστοιχα.

Ο Αρ. Θάνος ανέδειξε ότι η εξέλιξη της επιστήμης και η παραγωγικότητα της εργασίας είναι ασύλληπτες, οι δυνατότητες να ζήσει ο λαός καλύτερα τεράστιες, κάτι που οι εργαζόμενοι στις κατασκευές αυτών των σύγχρονων έργων γνωρίζουν από πρώτο χέρι. Ομως, αυτά τα τεχνολογικά επιτεύγματα δεν μπαίνουν στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και εμπόδιο γι' αυτό είναι το καπιταλιστικό κέρδος. Αποδεικνύεται ότι αυτό το σύστημα φέρνει εμπόδια στην πρόοδο της ανθρωπότητας.

Ο Γ. Δελής, μιλώντας στους εργαζόμενους στο μηχανουργείο, προειδοποίησε ότι και η νέα κρίση που έρχεται, θα φορτωθεί στις πλάτες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, με την επίθεση να στοχεύει εξίσου τους εργαζόμενους και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Εφερε ως παράδειγμα ότι το μηχανουργείο συνεχίζει να απαξιώνεται και την ίδια ώρα ο παλιός εργολάβος ανανέωσε τη σύμβαση συντήρησης των οχημάτων για πολλά ακόμα εκατομμύρια για τα επόμενα χρόνια. Ενώ μοιράζονται εκατομμύρια στους εργολάβους, ακόμη δεν έχουν δοθεί τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που επί χρόνια περιμένουν οι εργαζόμενοι να έρθουν.

Στο μηχανουργείο του δήμου
Στο μηχανουργείο του δήμου
Ο Λ. Στολτίδης μίλησε στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την προσπάθεια της διοίκησης να προχωρήσει σε μειώσεις των μισθών τους. Τους κάλεσε να στρατευτούν στην πάλη για την ανατροπή της πολιτικής που στο όνομα του κέρδους θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες, να διεκδικήσουν ενιαίο κρατικό φορέα Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην υπηρεσία του λαού.


Στο εργοτάξιο του αεροδρομίου
Στο εργοτάξιο του αεροδρομίου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ