Τρίτη 5 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πολύμορφη δράση ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Με πολλές δράσεις καταδικάζουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς τα αντιδραστικά μέτρα που προτίθεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση σε όλες τις βαθμίδες, μέσα από το νομοσχέδιο που προωθεί σε συνθήκες πανδημίας και είναι σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 6 Μάη.

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων μέσα από τις οποίες αναδείχτηκε ο αντιδραστικός χαρακτήρας του νομοσχεδίου, το μεσημέρι της Πέμπτης, έξω από τη Βουλή, έδωσαν συνέντευξη Τύπου τα ΔΣ των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Από εκεί, οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν για μια ακόμα φορά το νομοσχέδιο, που κάνει χειρότερο το σχολείο, και την τακτική της κυβέρνησης να το ανακοινώσει μέσα σε συνθήκες πανδημίας. Τόνισαν για μια ακόμα φορά την ανάγκη να δοθούν συγκεκριμένες λύσεις στα συσσωρευμένα και εντεινόμενα μέσα στην πανδημία προβλήματα των σχολείων, τα οποία οξύνονται και με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, να καλυφθούν οι ανάγκες σε υποδομές, διδακτικό προσωπικό κ.ά. Οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν ότι θα συνεχιστεί η μάχη για να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο που χτυπά περαιτέρω τα δικαιώματα στη μόρφωση, που υψώνει νέους φραγμούς στην πραγματική μόρφωση για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζοντας, πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών της Αττικής και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών καλούν σήμερα, Τρίτη, στις 7 μ.μ., στο θεατράκι της Γκράβας, σε σύσκεψη για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα των μαθητών, τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και την υγεία του λαού.

Πολύμορφη δράση ενάντια στο νομοσχέδιο αναπτύσσουν και μαθητές. Με πρωτοβουλία των Συντονιστικών Επιτροπών Ιωαννίνων και Πρέβεζας έχει ξεκινήσει συλλογή υπογραφών από μαθητές της Ηπείρου που καταδικάζουν το νομοσχέδιο. Οι υπογραφές μέχρι στιγμής έχουν φτάσει τις 1.151 και συνεχίζονται καθώς οι Επιτροπές απευθύνονται σε κάθε μαθητή, από κάθε πόλη και χωριό. Παράλληλα, έχουν δημοσιοποιήσει ένα βίντεο που περιλαμβάνει τις υπογραφές ανά πόλη, την επιστολή μαθήτριας της Γ' Γυμνασίου από την Πρέβεζα και τις διεκδικήσεις τους, ξεκαθαρίζοντας πως οι μαθητές έχουν λόγο στη μόρφωση και στην παιδεία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ