Τρίτη 5 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΓΟΝΕΙΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Διεκδικήσεις για να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ανοίγματος των σχολείων

Προβληματισμούς και συγκεκριμένες διεκδικήσεις προβάλλουν μια σειρά φορείς, μπροστά στην επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών που έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση.

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας σε σχετική ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων σημειώνει ότι τα αιτήματα που έθεσε από την πρώτη στιγμή στο υπουργείο, παραμένουν εξίσου επίκαιρα και χρήζουν άμεσης ικανοποίησης με ευθύνη του υπουργείου, πριν φτάσουν ξανά οι μαθητές στις τάξεις. Η ΑΣΓΜΕ εκφράζει προβληματισμούς για τις ανακοινώσεις του υπουργείου, λαμβάνοντας υπόψη ελλείψεις σε καθαριότητα, ανεπαρκείς κτιριακές υποδομές, εκπαιδευτικά κενά κ.λπ. και καλεί Συλλόγους, Ενώσεις και Ομοσπονδίες Γονέων να γίνουν το «μάτι» των γονιών σε κάθε σχολείο και να προχωρήσουν στα εξής:

  • «Ελέγχουμε τους όρους λειτουργίας των σχολείων και πώς υλοποιούνται τα μέτρα που εξήγγειλε το υπουργείο.
  • Ζητάμε συναντήσεις με δημοτικές - περιφερειακές αρχές και με Διευθύνσεις Παιδείας για τον έλεγχο της υλοποίησης των μέτρων.
  • Προβάλλουμε τις διεκδικήσεις μας για τους όρους υγιεινής - ασφάλειας και ισότιμης δωρεάν μόρφωσης που πρέπει να παρέχει το σχολείο».

Εκτακτο κονδύλι και μέτρα για να εξασφαλιστούν ουσιαστικά οι προϋποθέσεις ανοίγματος των σχολείων ζητά από την πλευρά της και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, που μεταξύ άλλων απαιτεί: «Να απολυμανθούν με τον ενδεδειγμένο ιατρικά τρόπο όλα τα σχολεία πριν να ανοίξουν. Να προσληφθεί ΑΜΕΣΑ όσο μόνιμο προσωπικό καθαριότητας χρειάζεται σε όλα τα σχολεία που να τα καθαρίζει κατά τη διάρκεια της μέρας και μόλις κλείνουν, όχι μόνο μετά. Το κράτος θα πρέπει να διαθέτει δωρεάν όλα τα απαραίτητα μέσα προσωπικής προστασίας και υγιεινής (αντισηπτικά, μάσκες, χειροπετσέτες μιας χρήσης, σαπούνια κ.τ.λ.) για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Να γίνονται μαζικά τα κατάλληλα τεστ, με συνεργασία του υπουργείου Υγείας. Να συνεχιστεί για αυτούς τους μαθητές η τηλεκπαίδευση με ισότιμη πρόσβαση για όλους. Να υπάρξει δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία για όσους μαθητές το έχουν ανάγκη. Να υπάρξει μέριμνα για να ξεκαθαριστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα η ύλη για τους μαθητές που ξεκινάνε προετοιμασία για να δώσουν πανελλαδικές του χρόνου. Να δώσουν πίσω τα χρήματα για τις εκδρομές που δεν έγιναν. Για τους μαθητές που συμμετέχουν στη μαθητεία να πληρωθούν και να διασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες υγιεινής. Ειδικά όπου απαιτείται η μεταφορά μαθητών, ειδικά Μουσικών, Καλλιτεχνικών σχολείων, ΕΠΑΛ λόγω απόστασης, να εξασφαλιστεί η ασφαλής και δωρεάν μετακίνησή τους με περισσότερα δρομολόγια διαφόρων μέσων».

Επίσης, μέτρα για να μη χαθούν το εξάμηνο, η εξεταστική, μαθήματα και πρακτικές ασκήσεις για κανέναν φοιτητή, καθώς και να καθοριστεί ο χρόνος και ο τρόπος διεξαγωγής της εαρινής εξεταστικής άμεσα, ζητά το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, που αναρτά πανό με τις διεκδικήσεις του στα πανεπιστήμια και στις φοιτητικές εστίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέτρα εδώ και τώρα για την προστασία των παιδιών (2023-01-10 00:00:00.0)
«Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες των παιδιών, από τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων» (2021-08-26 00:00:00.0)
Μια πρώτη απάντηση για την «εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση» (2021-02-18 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις γονέων για τις ανάγκες της Ειδικής Αγωγής (2020-12-10 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν για ουσιαστικά μέτρα προστασίας για το άνοιγμα των σχολείων (2020-08-26 00:00:00.0)
Κάλεσμα στα μαθητικά συμβούλια για αγωνιστικές διεκδικήσεις (2020-04-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ