Παρασκευή 8 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Ζητά όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιστροφή των μαθητών

Τη διασφάλιση όλων των αναγκαίων όρων ώστε να επιστρέψουν με ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία ζητά η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων. Σε υπόμνημα προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, που κοινοποιείται στους υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας, η Ενωση αποτυπώνει τους προβληματισμούς και τα αιτήματά της.

Με δεδομένο πως τα συγκεκριμένα σχολεία έχουν διευρυμένο ωράριο, με ποικίλες, εργαστηριακού περιεχομένου, δραστηριότητες, οι γονείς ζητούν την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη απασχόληση για την καθαριότητα των εκπαιδευτικών μονάδων κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Οπως επισημαίνουν, είναι επιβεβλημένος ο καθαρισμός των αιθουσών διδασκαλίας και των εργαστηρίων κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων καθώς και των χώρων σίτισης των μαθητών και ζητούν παροχή συγκεκριμένων οδηγιών από την επιστημονική ομάδα του ΕΟΔΥ για τον ασφαλή καθαρισμό των επιφανειών, των χώρων, των μουσικών οργάνων και του λοιπού εργαστηριακού εξοπλισμού.

Αναφέρονται παράλληλα στην ανάγκη διασφάλισης της ποιοτικής σίτισης και ασφαλούς διανομής των σχολικών γευμάτων στο σύνολο των μαθητών με κρατική ευθύνη και συχνό έλεγχο από επόπτες της δημόσιας υγείας στα εργαστήρια παρασκευής των σχολικών γευμάτων. Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις, ζητούν καθημερινή απολύμανση και έλεγχο από αρμόδιους φορείς για την τήρηση των κανόνων προστασίας σε σχολικά λεωφορεία, πούλμαν, ταξί και λοιπά μέσα μεταφοράς. Με σαφή καθορισμό του αριθμού των μαθητών ανά πούλμαν καθώς και των αποστάσεων μεταξύ τους, υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους μαθητές όπως συμβαίνει με τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς, αύξηση του αριθμού των δρομολογίων. Στις περιπτώσεις μετακίνησης των μαθητών με μισθωμένα ταξί, ζητούν ο αριθμός των επιβαινόντων να είναι αντίστοιχος αυτού που προβλέπουν οι κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας για το συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς.

Η Ενωση ζητά παράλληλα εξασφάλιση με κρατική χρηματοδότηση των υλικών καθαρισμού και απολύμανσης και του συνόλου των μέσων ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αλκοολούχα διαλύματα) για μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στις εκπαιδευτικές μονάδες.

Αναφέρεται επίσης στο ζήτημα των εξετάσεων εισαγωγής στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, ζητώντας σαφή καθορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής τους, λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια των εξεταζομένων και των εκπαιδευτικών αλλά και αύξηση των εξεταστικών κέντρων κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων ώστε να μην υποχρεωθούν σε μακρινές και πολλαπλές μετακινήσεις οι εξεταζόμενοι στα ειδικά μουσικά μαθήματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μουσική διαμαρτυρία την Τρίτη 5 Απρίλη (2022-03-30 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη για τους όρους υγιεινής και ασφάλειας (2020-08-21 00:00:00.0)
Δεν είναι πολυτέλεια η δωρεάν μεταφορά των μαθητών (2019-10-04 00:00:00.0)
Περιορισμοί στη μεταφορά των μαθητών (2018-11-16 00:00:00.0)
Οδεύουν προς μαρασμό και συρρίκνωση (2012-07-21 00:00:00.0)
Βγήκε η αλεπού στο παζάρι... (2009-10-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ