Σάββατο 16 Μάη 2020 - Κυριακή 17 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ «ΣΝΑΪΝΤΕΡ ΕΛΕΚΤΡΙΚ»
Απαντούν αγωνιστικά στην απόφαση της εργοδοσίας για «λουκέτο»

Ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα

Από την πρώτη στάση εργασίας την περασμένη Τετάρτη
Από την πρώτη στάση εργασίας την περασμένη Τετάρτη
Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «ΣΝΑΪΝΤΕΡ ΕΛΕΚΤΡΙΚ» στα Οινόφυτα δίνουν απάντηση στην απόφαση της εργοδοσίας να προχωρήσει σε κλείσιμο του εργοστασίου παραγωγής μετασχηματιστών, απορρίπτοντας παράλληλα την πρόταση να υπογράψουν «οικειοθελή αποχώρηση», λαμβάνοντας ένα «τελευταίο ξεροκόμματο» για αποζημίωση.

Μετά την τρίωρη στάση εργασίας την περασμένη Τετάρτη, που ήταν η πρώτη απάντηση στην απόφαση για κλείσιμο του εργοστασίου με καταληκτική ημερομηνία τις 31 Οκτώβρη, οι εργαζόμενοι, σε νέα Γενική Συνέλευση, αποφάσισαν ομόφωνα να δώσουν συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους με νέα στάση εργασίας τη Δευτέρα 18/5, στο πλαίσιο της οποίας θα προχωρήσουν και σε συμβολικό αποκλεισμό στον παράδρομο της Εθνικής οδού, μπροστά από την πύλη του εργοστασίου. Οι εργαζόμενοι απαιτούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και να μη γίνει καμία απόλυση μέχρι τις 31 Οκτώβρη.

Το επιχειρησιακό Σωματείο καταγγέλλει ότι η απόφαση της διοίκησης της εταιρείας για οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου μετά από 50 χρόνια λειτουργίας, στη διάρκεια των οποίων σημείωσε μεγάλη κερδοφορία, πετάει 100 οικογένειες στο δρόμο εν καιρώ πανδημίας.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι «τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις δεν τα κλείνουν οι εργάτες και τα συνδικάτα, αλλά η εργοδοσία που νοιάζεται να βγάζει όλο και μεγαλύτερο κέρδος», όπως χαρακτηριστικά τόνιζαν στον «Ριζοσπάστη» οι εργαζόμενοι της εταιρείας κατά τη διάρκεια της προηγούμενης στάσης εργασίας.

Οι εργάτες είναι αυτοί που έβαζαν τον μόχθο τους για να βγουν οι παραγγελίες για τις συμβάσεις πολλών εκατομμυρίων που έκλεινε η εταιρεία με τη ΔΕΗ, οι παραγγελίες για εξαγωγές σε περισσότερες από 25 χώρες, όπως «καμάρωναν» οι διευθυντές του εργοστασίου. Και είναι οι ίδιοι εργάτες που πετιούνται στο δρόμο, όταν η εργοδοσία δεν βγάζει το επιθυμητό ποσοστό κέρδους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ