Τετάρτη 20 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Εφυγε» ο Μισέλ Πικολί

«Φτωχότερος» είναι από χτες ο ευρωπαϊκός κινηματογράφος, που αποχαιρέτησε έναν από τους «γίγαντές» του, τον μεγάλο Γάλλο ηθοποιό Μισέλ Πικολί, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών.

Από τους πιο γνωστούς Γάλλους ηθοποιούς του 20ού αιώνα, πολυβραβευμένος, πρωταγωνίστησε σε ταινίες σκηνοθετών όπως οι Λουίς Μπουνιουέλ, Μάρκο Φερέρι, Κώστας Γαβράς, Κλοντ Λελούς, Νάνι Μορέτι, Ζακ Ριβέτ, Αλφρεντ Χίτσκοκ, Ζαν - Λικ Γκοντάρ, Αλέν Ρενέ, ενώ συνεργάστηκε και με τον μεγάλο Ελληνα σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο στη «Σκόνη του χρόνου» (2008). Ενσάρκωσε εκατοντάδες ρόλους με ευαισθησία και βαθιά υποκριτική ουσία, και δεν είναι τυχαίο ότι σπουδαίοι σκηνοθέτες μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον. Σημαντική ήταν η παρουσία του και στο θέατρο, σε μια πλούσια καριέρα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την τέχνη για πάνω από 7 δεκαετίες.

Ο Μισέλ Πικολί είχε αποσπάσει το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο Φεστιβάλ των Καννών (1980) και την Αργυρή Αρκτο καλύτερου ηθοποιού στο Φεστιβάλ του Βερολίνου από κοινού με τον Στέλαν Σκάρσγκαρντ (1982).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ