Παρασκευή 22 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Απόπειρα της δημοτικής αρχής να απαγορεύσει πολιτικές και συνδικαλιστικές συγκεντρώσεις

Την απόπειρα της δημοτικής αρχής Μυτιλήνης να απαγορεύσει «πολιτικές και συνδικαλιστικές συναθροίσεις», καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως η πλατεία Σαπφούς, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λέσβου.

«Με μια κατάπτυστη εισήγηση του αντιδημάρχου Πολιτισμού για "πράξη κανονιστικού περιεχομένου", που θα απαγορεύει τις πολιτικές και συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις, η δημοτική αρχή επιδεικνύει περίσσιο ζήλο στην υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδιασμών», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο, στο φόντο του κυβερνητικού σχεδιασμού για νομοθεσία κατά των διαδηλώσεων.

Η σχετική εισήγηση της δημοτικής αρχής καταψηφίστηκε προχτές στο συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Μυτιλήνης. Οπως σημειώνει το Εργατικό Κέντρο, η απόπειρα αυτή «ήρθε λίγο μόλις καιρό μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των νησιωτών ενάντια στην απόβαση των ΜΑΤ και στον σχεδιασμό της κυβέρνησης της ΝΔ να μετατρέψει τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών αλλά και κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν μια σειρά από αντεργατικές - αντιλαϊκές ρυθμίσεις με πρόσχημα την πανδημία». Και προσθέτει: «Προσπάθησαν να βάλουν στο γύψο το κίνημα και τις αγωνιστικές διαθέσεις του λαού, αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως το Εργατικό Φεστιβάλ του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή πλήθους τοπικών μουσικών και καλλιτεχνικών σχημάτων».

«Ας το καταλάβουν καλά ότι οι αγώνες του λαού, των εργαζομένων, όσο και να πασχίζουν, όσο και να προσπαθούν να υλοποιήσουν τις κατευθύνσεις της κυβέρνησής τους, δεν μπαίνουν στον πάγο», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ