Παρασκευή 22 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα προβλήματα των ενστόλων

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Ν. Παπαναστάση σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Ολοκληρώθηκε χτες, Πέμπτη, η περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ και αντισυνταγματάρχη ε.α. Νίκου Παπαναστάση σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, κατά την οποία συναντήθηκε με στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.

Το πρωί της Πέμπτης, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος, στο οποίο συμμετείχε και ο Γραμματέας της ΚΟ Ροδόπης, Νίκος Βαργεμίδης, επισκέφθηκε την Περιφερειακή Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης στην Κομοτηνή. Εκεί συναντήθηκε με τον υποδιοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης, Αν. Αντωνίου, τον διοικητή της 4ης ΕΜΑΚ, Σπ. Κούτρα, και τον υποδιοικητή της ΠΥ ΒΙΠΕ Κομοτηνής, πυραγό Ν. Κατσιγιαννάκη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Ν. Παπαναστάσης ανέφερε πως η συγκεκριμένη επίσκεψη και γενικότερα η περιοδεία του στην περιοχή σκοπό έχει να ενημερωθεί το ΚΚΕ από πρώτο χέρι για τα γενικά αλλά και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες και το προσωπικό τους, αλλά και να ακουστούν οι προτάσεις τους για την επίλυσή τους. Πρόσθεσε πως πρόθεσή του είναι και η ενημέρωση του προσωπικού για τις θέσεις του ΚΚΕ κατά περίπτωση, καθώς, όπως ανέφερε, «θεωρούμε πως αυτό είναι αναγκαίο γιατί πολλές φορές οι θέσεις μας παραποιούνται».

Το κλιμάκιο ενημερώθηκε για τα ζητήματα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, όπως της υποστελέχωσης, με τα κενά που υπάρχουν στα ανανεωμένα οργανογράμματα κυρίως σε Καβάλα και Κομοτηνή, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις περιορίζει τις δυνατότητες έγκαιρης και αποτελεσματικής παρέμβασης, καθώς και των ελλείψεων σε αναγκαίο εξοπλισμό, ιδιαίτερα της 4ης ΕΜΑΚ. Ακόμα συζητήθηκε και το χρόνιο ζήτημα της ανάγκης μετεγκατάστασης της ΠΥ Κομοτηνής, η οποία στεγάζεται σε κτίριο εκατονταετίας, και μάλιστα εντός αστικού ιστού, αντιμετωπίζοντας έτσι σοβαρά εμπόδια στη λειτουργία της.

Ο Ν. Παπαναστάσης ανέφερε πως το ΚΚΕ θα παρέμβει άμεσα στη Βουλή για να συμβάλει στην επίλυση του ζητήματος, όπως και έπραξε με τη χτεσινή κατάθεση Ερώτησης για το αντίστοιχο πρόβλημα της ΠΥ Ξάνθης μετά την περιοδεία εκεί. Ακόμη, τόνισε μεταξύ άλλων πως το Κόμμα θα συνεχίσει να παλεύει για την εξασφάλιση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, στο ύψος των σύγχρονων απαιτήσεων, στον αντίποδα του σημερινού εργασιακού καθεστώτος που έχει διαμορφώσει μια πανσπερμία εργασιακών σχέσεων στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Επίσης, τόνισε την ανάγκη εξασφάλισης του κατάλληλου εξοπλισμού και της αναγκαίας εκπαίδευσης του προσωπικού, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι στην περιοχή διέρχονται ενεργειακές υποδομές, όπως ο αγωγός φυσικού αερίου TAP, ενώ παράλληλα σχεδιάζονται και νέες, όπως ο αγωγός Ελλάδας - Βουλγαρίας και οι αποθήκες φυσικού αερίου σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας ήταν η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, όπου ο βουλευτής του Κόμματος, μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χρήστο Τρέλλη, συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή, Λ. Τσιάρα. Στη συζήτηση αναφέρθηκαν ζητήματα λειτουργίας της υπηρεσίας στην περιοχή το τελευταίο διάστημα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε και συνάντηση με τον πρόεδρο της Συνδικαλιστικής Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, Χρ. Τουφάκη. Το κλιμάκιο ενημερώθηκε από τον συνδικαλιστικό εκπρόσωπο των αστυνομικών για τα γενικότερα ζητήματα αλλά και για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό στην περιοχή, όπως τα εργασιακά τους δικαιώματα και οι ανάγκες στελέχωσης της υπηρεσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ