Τρίτη 26 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Οριστικό λουκέτο στη φετινή σεζόν

Η απόφαση της Ευρωλίγκας για ακύρωση της φετινής σεζόν δεν βρήκε σύμφωνο τον Παναθηναϊκό

Eurokinissi Sports

Η απόφαση της Ευρωλίγκας για ακύρωση της φετινής σεζόν δεν βρήκε σύμφωνο τον Παναθηναϊκό
Και επίσημα πλέον ακυρώνεται η φετινή σεζόν στις διοργανώσεις μπάσκετ Ευρωλίγκα και Eurocup, μετά από σχετική απόφαση των ομάδων η οποία πάρθηκε κατά πλειοψηφία σε τηλεδιάσκεψη που διοργανώθηκε. Είχε προηγηθεί αντίστοιχη πρόταση του ισχυρού άνδρα της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος έκανε λόγο για «πολλά και σημαντικά επεισόδια» στο να ξαναρχίσουν οι αγώνες και να ολοκληρωθούν οι δύο διοργανώσεις. Δεν θα υπάρξει λοιπόν πρωταθλητής Ευρώπης 2020 στο μπάσκετ.

Θυμίζουμε ότι από τα μέσα Μάρτη, όταν ανεστάλησαν οι δύο διοργανώσεις λόγω της πανδημίας, υπήρξαν αρκετά σενάρια και προτάσεις για την επανέναρξή τους, χωρίς όμως κάποιο απ' αυτά να αποδειχθεί εφικτό.

Διαφωνία Παναθηναϊκού

Την πρόταση Μπερτομέου υπερψήφισαν οι 10 από τις 11 ομάδες που έχουν συμβόλαιο συνεργασίας με την Ευρωλίγκα. Διαφώνησε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με τον ισχυρό άνδρα της, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη, να ζητάει να καταγραφεί ότι δεν ήταν ομόφωνη η απόφαση διακοπής της σεζόν. Οι «πράσινοι» εξήγησαν ότι δεν έχουν εισπράξει τα προβλεπόμενα έσοδα, γι' αυτό και εξέφρασαν την αντίθεσή τους.

Με τις ίδιες ομάδες τη νέα σεζόν

Οπως αποφασίστηκε, η νέα σεζόν της Ευρωλίγκας θα ξεκινήσει την 1η Οκτώβρη, με τη συμμετοχή και των 18 ομάδων που αγωνίστηκαν στη φετινή διοργάνωση. Πρόκειται για τις 11 ομάδες με «κλειστό» συμβόλαιο (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπασκόνια, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Φενερμπαχτσέ, Εφές, Αρμάνι Μιλάνο, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ζαλγκίρις Κάουνας) και τις άλλες 7 που είχαν κερδίσει δικαίωμα συμμετοχής για φέτος (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ερυθρός Αστέρας, Χίμκι, Αλμπα Βερολίνου, Μπάγερν Μονάχου, Βιλερμπάν και Βαλένθια).

Κάτι αντίστοιχο θα ισχύσει και για το Eurocup, για τις ομάδες που είχαν πάρει την πρόκριση στην οκτάδα, μεταξύ των οποίων και τον Προμηθέα Πάτρας, που διατηρεί το δικαίωμα της εκ νέου συμμετοχής. Ετσι, στη διοργάνωση, που θα αρχίσει στις 30 Σεπτέμβρη, αναμένεται να αγωνιστούν σίγουρα οι Παρτιζάν Βελιγραδίου, Βίρτους Μπολόνια, Βενέτσια, Μονακό, Ούνιξ Καζάν, Ουνικάχα Μάλαγα και Τόφας.

Αντίθετοι στην επανέναρξη και οι παίκτες

Αντίθετη στην επανέναρξη της διοργάνωσης ήταν και η Ενωση Παικτών της Ευρωλίγκας (ELPA), η οποία με επιστολή της λίγο πριν από την τηλεδιάσκεψη των ομάδων είχε ζητήσει την οριστική ακύρωση της σεζόν. Στην επιστολή εκφράζονταν φόβοι για εξάπλωση του ιού και κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού των παικτών μετά από δυόμισι μήνες αποχής από τις προπονήσεις, ως τους δύο σημαντικότερους λόγους μη επανέναρξης της Ευρωλίγκας. Σημείωνε άλλωστε η ELPA ότι οι μόλις τρεις βδομάδες προετοιμασίας που προβλέπονταν στα διάφορα σχέδια επανέναρξης δεν ήταν αρκετές για να σιγουρευτεί η ασφάλεια των παικτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ