Τρίτη 26 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Προσφυγή κατά της Λίγκας από τον Ολυμπιακό

Συνέχεια στο «σίριαλ» με τις δικαστικές διαμάχες των ισχυρών της Super League έδωσε η πλευρά του Oλυμπιακού, προσφεύγοντας στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της ίδιας της Λίγκας. Το σκεπτικό των «ερυθρολεύκων» αφορά την απόφαση της Λίγκας να μην αποβάλει τις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη από το πρωτάθλημα, έπειτα από τη δική τους προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια, με αφορμή τις κατηγορίες για πολυ-ιδιοκτησία. Θυμίζουμε ότι για το ίδιο ζήτημα ο Ολυμπιακός είχε καταθέσει αντίστοιχο αίτημα σε προηγούμενο ΔΣ της Λίγκας, το οποίο όμως απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των μελών.

Στην προσφυγή του στο Διαιτητικό Δικαστήριο ο Ολυμπιακός επικαλείται το άρθρο 35 του ΚΑΠ, που απαγορεύει την προσφυγή στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια και μάλιστα προβλέπει, εκτός από πρόστιμο, και την αποβολή από το πρωτάθλημα για όσο διάστημα διαρκεί αυτή.

Οπως ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ, η υπόθεση ορίστηκε να εκδικαστεί στη συνεδρίαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου στις 4 Ιούνη. Στο ίδιο δικαστήριο προσφυγή έχει καταθέσει και η ΠΑΕ Ξάνθη κατά της απόφασης της Super League να επικυρώσει τη βαθμολογία για τις θέσεις 7 έως 14.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ