Τετάρτη 27 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΑΜΑ
Μηχανοκίνητη πορεία την Πέμπτη ενάντια στη δημιουργία σκουπιδότοπου

Από την προχτεσινή συγκέντρωση
Από την προχτεσινή συγκέντρωση
Με μηχανοκίνητη πορεία την Πέμπτη 28 Μάη, κάτοικοι και φορείς του Περάματος συνεχίζουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα μήνα, ενάντια στη μετατροπή του παλιού νεκροταφείου έκτασης 10 στρεμμάτων σε Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και απαιτώντας εδώ και τώρα ανάπλαση του χώρου για πράσινο και αναψυχή.

Η μηχανοκίνητη πορεία θα ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα από το πάρκο που βρίσκεται δίπλα στο χώρο που προορίζεται για σκουπιδότοπος. Αλλωστε, την περασμένη Δευτέρα, στο χώρο αυτό έγινε εκ νέου μαζική συγκέντρωση, με τους κατοίκους να δηλώνουν αποφασισμένοι να προστατεύσουν έναν από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της περιοχής τους. Στη συγκέντρωση εκ μέρους των φορέων μίλησε ο Βασίλης Βατίστας, πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Κερατσινίου και Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» και δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», και η Μαρία Δελλή εκ μέρους του Σωματείου Καθαριστριών και Καθαριστών Πειραιά και Νήσων.

Οσον αφορά τη μετατροπή του χώρου αυτού, που σημειωτέον γειτνιάζει με σχολικό συγκρότημα, σε σκουπιδότοπο (ΣΜΑ), πρόκειται για την υλοποίηση, από τη δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, του περιβαλλοντοκτόνου νόμου που ψήφισε η ΝΔ πριν από λίγες μέρες. Σημειώνεται ότι η απόφαση για μετατροπή του παλιού νεκροταφείου σε ΣΜΑ υιοθετήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ (δημοτική αρχή), της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Χρυσής Αυγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ