Πέμπτη 28 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Μεθοδεύεται αλλαγή του ρόλου των κυανοκράνων

Στο φυλάκιο των κυανοκράνων του ΟΗΕ της αποστολής UNIFIL στα νότια σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ μετέβη χτες ο Λιβανέζος πρωθυπουργός Χασάν Ντιάμπ, διαμηνύοντας ότι η κυβέρνησή του δεν θα δεχτεί καμία αλλαγή στην εντολή της δύναμης που βρίσκεται στην περιοχή μετά την ισραηλινή εισβολή του 1978.

Νωρίτερα ο ηγέτης της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ξεκαθάρισε ομοίως πως απορρίπτει κάθε αλλαγή στην εντολή της δύναμης UNIFIL.

Οι αντιδράσεις αυτές καταγράφονται έπειτα από την απαίτηση των ισραηλινών αρχών να αλλάξει η εντολή της δύναμης UNIFIL, ώστε να μπορεί να διενεργεί εφόδους και επιχειρήσεις έρευνας. Η απαίτηση απορρίπτεται από τις λιβανέζικες αρχές ως απόπειρα παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Την Τρίτη οι κάτοικοι του χωριού Μπλίντα διαμαρτυρήθηκαν για τη συμπεριφορά Φιλανδών κυανόκρανων της UNIFIL, καθώς στη διάρκεια περιπολίας έκαναν ζημιές σε ΙΧ αυτοκίνητα. Η δύναμη UNIFIL απαρτίζεται από 9.400 κυανόκρανους και 850 ναυτικούς (καθώς διαθέτει και ναυτική αποστολή).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ