Παρασκευή 29 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Καλεί σε νέα κινητοποίηση την ερχόμενη Τετάρτη

Από τις κινητοποιήσεις των σωματείων του Πολιτισμού την προηγούμενη βδομάδα

Eurokinissi

Από τις κινητοποιήσεις των σωματείων του Πολιτισμού την προηγούμενη βδομάδα
Σε συλλαλητήριο την Τετάρτη 3 Ιούνη, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, καλεί ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ), που προετοιμάζει παράλληλα και ένα πρωτότυπο μουσικό δρώμενο. Ο ΠΜΣ καλεί σε συντονισμό της δράσης και άλλα καλλιτεχνικά σωματεία και φορείς, ενώ στις 5 Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, συμμετέχει στην κινητοποίηση των φορέων της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας ενάντια στην επέκταση της χωματερής στη Φυλή.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΠΜΣ αναφέρεται στις κινητοποιήσεις και τις δράσεις των σωματείων του χώρου του Πολιτισμού και καλεί σε κλιμάκωση, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση μας λένε ότι το πιο σημαντικό είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας (...) Μας "κλείνουν το μάτι" ότι για την πλειοψηφία του κλάδου η "επιστροφή στην κανονικότητα" σημαίνει να φορτωθούμε εμείς πάλι τα σπασμένα της κρίσης. Αυτό σημαίνει:

  • Δεκάδες μικρά μαγαζιά, θέατρα, μικρά ωδεία που θα κλείσουν, αύξηση της ανεργίας.
  • Λιγότερες παραστάσεις, μικρότερη αμοιβή.
  • Μαύρη εργασία, ετεροαπασχόληση.
  • Προσπάθεια για κατάργηση όποιας ΣΣΕ είχε απομείνει.
  • Οσοι δουλεύουν με τους προηγούμενους όρους θα ζουν υπό την πίεση ότι αυτό μπορεί να χειροτερεύσει.
  • Με αυτόν τον τρόπο οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας θα παραμείνουν λιγότεροι και από αυτούς που κατάφεραν να πάρουν το επίδομα στήριξης.

Η κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό και θέλει να μειώσει τις αντιδράσεις μας, φοβούμενη τη μαζικότητα των κινητοποιήσεών μας. Θέλει να εμφανίσει το ότι θα είμαστε λιγότεροι στη δουλειά την επόμενη μέρα σαν ικανοποίηση των αιτημάτων μας, προσπαθώντας αυτήν τη διαδικασία να την υλοποιήσουν τα ίδια τα Σωματεία μας. Αυτός είναι ο στόχος του Μητρώου Καλλιτεχνών.

Θέλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας ποιος είναι καλλιτέχνης και ποιος όχι.

Θέλουν τα Σωματεία μας να γίνουν κλειστές λέσχες για λίγους δικαιωματούχους, που θα βλέπουν με έχθρα τους νέους εργαζόμενους αλλά και τους άλλους συναδέλφους τους, που αναγκάζονται να έχουν μια δεύτερη δουλειά για να ζήσουν ή δε θα καταφέρνουν να έχουν τον απαιτούμενο ετήσιο αριθμό ενσήμων για να μπουν στο Μητρώο.

Απέναντι σ' αυτήν τη λογική, ανοίγουμε τις πόρτες των Σωματείων μας για να οργανωθούν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου που θέλουν να αγωνιστούν. Ιδιαίτερα οι χιλιάδες νέοι συνάδελφοι που με ενθουσιασμό συμμετείχαν στους αγώνες το τελευταίο διάστημα».

Ο ΠΜΣ διεκδικεί:

  • Εξασφάλιση της επιβίωσης όλων των εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα.
  • Εξασφάλιση των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών και των εκτελεστών. Κανένα πνευματικό δικαίωμα σε παραγωγούς και εκδότες.
  • ΣΣΕ σε κάθε χώρο.
  • Δουλειά και ζωή με δικαιώματα.
  • Τέχνη που να υπηρετεί τις ανάγκες των πολλών και όχι την κερδοφορία των λίγων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ