Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Πλούσια συγκομιδή

O Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου χάρισαν άλλα δύο μετάλλια στη χώρα μας

Sportidea

O Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου χάρισαν άλλα δύο μετάλλια στη χώρα μας
Σε συνεχή ανοδική τάση ενόψει και 2004 δείχνουν να είναι οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες του κλασικού αθλητισμού όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα της χρονιάς που πέρασε. Σε μια μεταολυμπιακή περίοδο οι αθλητές-τριες της χώρας μας έδειξαν το ταλέντο τους χαρίζοντας μερικά ακόμα μετάλλια και σημαντικές διεθνείς επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ - ΕΝΤΜΟΝΤΟΝ

Κορυφαίο γεγονός για το 2001 ήταν το ραντεβού στο Εντμοντον του Καναδά, όπου η χώρα μας κατέλαβε την 14η στον κόσμο με συγκομιδή 4 μεταλλίων. Τα πρόσωπα που ξεχώρισαν:

ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ: Ο Ελληνας σπρίντερ και φέτος, όπως και πριν από ένα χρόνο στους Ολυμπιακούς, έκανε τους πάντες να μιλάνε για αυτόν. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ σημειώνοντας και νέο πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 20.03. Για άλλη μια χρονιά επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στο αγώνισμα και τον τίτλο του ως ο καλύτερος «λευκός» σπρίντερ.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΤΣΙΟΥΔΗΣ: Ο ακοντιστής από το Διδυμότειχο κατάφερε να κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό με βολή στα 89.95, αν και αγωνίστηκε τραυματισμένος στον ώμο. Επίσης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων στη Μαδρίτη σημείωσε και την καλύτερη φετινή βολή με 91.27

ΜΙΡΕΛΑ ΜΑΝΙΑΝΙ: Και στον ακοντισμό των γυναικών τα πράγματα εξελίχθηκαν ιδανικά για τη χώρα μας. Η Μιρέλα Μανιάνι κατέκτησε τη δεύτερη θέση με βολή στα 65.78.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΑΝΟΥ: Η «φτερωτή» Κατερίνα για άλλη μια φορά ανέβηκε στο βάθρο των 100μ. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 10.91.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΛΕΣΙΔΟΥ: Στο παρά κάτι έχασε το βάθρο η Ελληνίδα δισκοβόλος που ήταν τέταρτη με βολή στα 65.50. Πάντως ακόμα και έτσι αποτελεί σημαντική επιτυχία για την Αναστασία Κελεσίδου.

ΕΘΝΙΚΗ 4Χ100 ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κλασικού αθλητισμού, αποτελούμενη από τις Κοκλώνη, Πατσού, Καϊδατζή, Θάνου, πήρε την πρόκριση σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης. Εκεί πήραν την έβδομη θέση με χρόνο 43.25 αφήνοντας πίσω της μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της σκυταλοδρομίας, τη Ρωσία. Η πρόκριση στον τελικό αποτελεί σημαντική επιτυχία και αφήνει αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον.

ΝΙΚΗ ΞΑΝΘΟΥ: Η όμορφη Ροδίτισσα κατάφερε και αυτή ξεπληρώσει τις αποτυχίες παλαιότερων χρόνων. Με άλμα στα 6.76 μέτρα πήρε την έκτη θέση στο μήκος και έδειξε ότι έχει ακόμη πολλά να δώσει.

ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ: Η νεαρή αθλήτρια κατάφερε να ανεβάσει κατά μια τη θέση που πήρε στους Ολυμπιακούς Αγώνες (11η) καθώς ήταν 10η στα 20.000μ βάδην. με χρόνο 1ώρα 34.56.

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΑ ΙΑΚΩΒΟΥ: Πολύ καλή εμφάνιση της Ελληνίδας αθλήτριας στα 10.000 μέτρα, αφού κατέλαβε την 16η θέση συντρίβοντας το πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 32.31.46. Το προηγούμενο ρεκόρ της χώρας μας ήταν 32.34.87 και το είχε σημειώσει στις 18 Ιούνη του 1997.

ΠΟΠΗ ΟΥΖΟΥΝΗ: Δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό της σφαιροβολίας. Τα 61.82 μέτρα που πέτυχε στην τρίτη της βολή στον προκριματικό δεν ήταν αρκετά να της δώσουν το εισιτήριο της πρόκρισης.

ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 400μ εμπόδια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων (Αμστερνταμ) ενώ στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τύνιδας ήταν πρώτος. Στην Πανεπιστημιάδα του Πεκίνου ήταν 4ος σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ 48.87.

ΛΟΥΚΑΣ ΤΣΑΤΟΥΜΑΣ: Πήρε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων που έγινε στο Γκροσέτο.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΟΥΠΑΚΗΣ: Στην ίδια διοργάνωση κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΕΡΟΥΣΗΣ: Κατέλαβε την τρίτη θέση στα 3.000μ στιπλ στο Ευρωπαϊκό των εφήβων.

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΚΟΡΚΙΖΟΓΛΟΥ: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο δέκαθλο των Μεσογειακών Αγώνων.

ΑΡΕΤΗ ΑΜΠΑΤΖΗ: Αναδείχτηκε πρώτη στη δισκοβολία των Μεσογειακών Αγώνων.

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΕΡΡΑ: Κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νεανίδων της Ιταλίας.

ΑΡΗΣ ΓΚΑΒΕΛΑΣ: Χρυσό μετάλλιο στα 100μ στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τύνιδας με χρόνο 10.14 που αποτελεί την 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για τη χώρα μας και φυσικά ατομικό ρεκόρ του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ