Παρασκευή 12 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΝΑΟΥΣΑΣ
Ανάρτησε πανό στην κορυφή του Βερμίου

Στην κορυφή Αγιο Πνεύμα του Βερμίου, σε υψόμετρο 2.000 μέτρων, ανάρτησε πανό η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νάουσας, στέλνοντας μήνυμα εναντίωσης στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Βέρμιο, στην καταστροφή του περιβάλλοντος, στην ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας και απαιτώντας αυτή να αποτελεί κοινωνικό αγαθό.

Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει ότι «όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, πειθαρχώντας στις κατευθύνσεις της ΕΕ, έκαναν και κάνουν τα πάντα ώστε ο ενεργειακός πλούτος της χώρας μας να περάσει σε μονοπωλιακούς ομίλους. Λύση υπέρ του λαού δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς σύγκρουση με αυτές τις πολιτικές».

Θυμίζει επίσης ότι είναι η μόνη δύναμη που διαχρονικά και σταθερά, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας, τάχθηκε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας, είτε αυτή προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές είτε όχι. Προειδοποιεί το λαό πως «η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με μοναδικό κριτήριο τη μεγιστοποίηση του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων σημαίνει: α) Πανάκριβο ρεύμα, άρα ενεργειακή φτώχεια για τα λαϊκά νοικοκυριά, και β) ανυπολόγιστες και ανεπανόρθωτες καταστροφές για το περιβάλλον, όπως θα συμβεί και στην περίπτωση εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Βέρμιο». Και καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης της Ενέργειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ