Τετάρτη 17 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΓΓΛΙΑ
Δικαίωση Ράσφορντ για τα σχολικά γεύματα

Πλήρης ήταν η δικαίωση του Μάρκους Ράσφορντ, διεθνούς παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο αίτημά του προς την αγγλική κυβέρνηση να μη σταματήσει τα δωρεάν γεύματα για τα παιδιά των σχολείων. Μετά τις πολλές αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από φορείς, η κυβέρνηση έκανε πίσω για το συγκεκριμένο μέτρο και η σίτιση θα συνεχιστεί κανονικά. Σημειωτέον, αρχική πρόθεση της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον ήταν να εφαρμόσει το συγκεκριμένο μέτρο για έξι βδομάδες το καλοκαίρι, στο πλαίσιο των περικοπών που θέλει να επιβάλει με πρόσχημα τις οικονομικές συνέπειες από την πανδημία του κορονοϊού, κάτι που όπως υπολογίζεται θα είχε συνέπειες για τουλάχιστον 200.000 παιδιά.

Ο 22χρονος επιθετικός είχε αντιταχθεί σθεναρά στις προθέσεις της αγγλικής κυβέρνησης, εκφράζοντας ανοιχτά τη διαφωνία του μέσω δημόσιων αναρτήσεων στα social media. Μάλιστα έστειλε και ανοιχτό γράμμα προς το αγγλικό κοινοβούλιο, απευθύνοντας έκκληση να μην ψηφιστεί η συγκεκριμένη τροπολογία. Για τη στάση που κράτησε ο Ράσφορντ κέρδισε καθολική παραδοχή, με τη Λίβερπουλ, παραδοσιακή αντίπαλο της Γιουνάιτεντ, να είναι από τις πρώτες ομάδες που του έδωσαν τα εύσημα.

Ξεκινά η δράση στην Premier League

Με δύο εξ αναβολής αναμετρήσεις για την 28η αγωνιστική, που τις «πρόλαβε» η διακοπή λόγω πανδημίας, ξαναρχίζει σήμερα το πρωτάθλημα της Premier League. Σημαντικότερος από τους δύο αγώνες είναι το ντέρμπι ανάμεσα στη 2η Μάντσεστερ Σίτι και την - μόλις - 9η Αρσεναλ (22.15 - Cosmote Sport 1), ενώ νωρίτερα αναμετριούνται Αστον Βίλα και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (20.00 - Cosmote Sport 1), με τους γηπεδούχους να παλεύουν για την παραμονή και τους φιλοξενούμενους για το όνειρο της ευρωπαϊκής εξόδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ