Πέμπτη 18 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
UEFA
Tα πλάνα για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Το πώς θα ολοκληρωθούν φέτος οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις του Champions League και του Europa League, αλλά και πώς θα ξεκινήσουν την επόμενη σεζόν, ανακοίνωσε επίσημα η UEFA. Με δεδομένη την πίεση του χρόνου, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας αποφάσισε να εφαρμόσει μια σειρά από καινοτομίες σε ό,τι αφορά και τα δύο σκέλη. Συγκεκριμένα:

Για την τρέχουσα σεζόν, η διεξαγωγή της προημιτελικής φάσης και στις δύο διοργανώσεις θα γίνει με τη μορφή Final 8, στη Λισαβόνα από 12 έως 23 Αυγούστου όσον αφορά το Champions League και σε τέσσερις πόλεις της Γερμανίας από 10 έως 21 Αυγούστου όσον αφορά το Europa League.

Για τις εκκρεμότητες στο Champions League, δηλαδή τους επαναληπτικούς αγώνες της φάσης των «16» Γιουβέντους - Λιόν, Μπαρτσελόνα - Νάπολι, Μπάγερν Μονάχου - Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης, αποφασίστηκε να διεξαχθούν στις 7 και 8 Αυγούστου, παραμένει όμως άγνωστο προς το παρόν αν θα γίνουν στις φυσικές έδρες των γηπεδούχων ή κι αυτοί στην Πορτογαλία.

Στις 5 ή 6 Αυγούστου το Γουλβς - Ολυμπιακός

Πιο μπερδεμένη είναι η κατάσταση με τις εκκρεμότητες για τους «16» του Europa League, που είναι περισσότερες, αφού σε κάποια ζευγάρια δεν έχει διεξαχθεί ούτε ο πρώτος αγώνας. Οπως αποφάσισε η Επιτροπή, οι ρεβάνς για τους «16», μεταξύ τους και στο ζευγάρι Γουλβς - Ολυμπιακός (1-1), θα διεξαχθούν το διήμερο 5 και 6 Αυγούστου, με άγνωστη ακόμα την έδρα (του γηπεδούχου ή σε ουδέτερο στη Γερμανία). Για τα ζευγάρια όπου δεν έχει γίνει καν το πρώτο ματς, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να προχωρήσουν με μονούς αγώνες στη Γερμανία.

  • Η UEFA ανακοίνωσε επίσης ότι η κλήρωση για τον καταρτισμό των ομίλων του Champions League και τoυ Europa League της σεζόν 2020 - 2021 θα γίνει στην Αθήνα τον ερχόμενο Οκτώβρη, ενώ το ίδιο θα συμβεί με τη βράβευση για τους καλύτερους παίκτες της τρέχουσας σεζόν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ