Παρασκευή 19 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σοβαρή καταγγελία από μαθητές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στην Πάτρα

Μία σοβαρή καταγγελία έφτασε την εφημερίδα μας που αφορά στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στην Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα, η καταγγελία αναφέρει ότι η διοίκηση του ΙΕΚ απαίτησε την καταβολή διδάκτρων από τους σπουδαστές για την περίοδο αναστολής της λειτουργίας της σχολής χωρίς όμως να έχει πραγματοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο κάποιο μάθημα!

Αυτό, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ΚΥΑ που έχει εκδοθεί σχετικά με τις ιδιωτικές σχολές, που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, και προβλέπει πως οι σπουδαστές δεν είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν δίδακτρα εφόσον δεν γίνονται μαθήματα (είτε διά ζώσης, είτε μέσω ψηφιακής πλατφόρμας) και οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων εκπαιδευτών σε αυτές τις σχολές βρίσκονταν σε αναστολή.

Σύμφωνα με την καταγγελία, «η διοίκηση, πέρα από την παράλογη αυτή απαίτηση, δείχνει απαράδεκτη συμπεριφορά, απειλώντας πως αν δεν καταβάλουμε τα δίδακτρα δεν θα εκδώσει τα πιστοποιητικά εκπαίδευσής μας». Οπως αναφέρουν μαθητές των ΙΕΚ δεν πρόκειται να υποκύψουν σε τέτοιους εκβιασμούς και ζητούν από την πολιτεία να επιληφθεί άμεσα του θέματος που αφορά πολλούς σπουδαστές και τις οικογένειές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ